Hungry Theatre Company: Diabolus, premiéra v Rock Café

Hungry Theatre Company: Diabolus, premiéra v Rock Café

Hungry Theatre Company: Diabolus, premiéra v Rock Café

Skupina „Hungry Theatre Company“ prohlašuje, že Apokalypsa začne 22. října v Rock Café Praha (původní termín 3. 10. musel být přeložen). „Smrt a přechod k novému vědomí" se odehraje v jejich představení Diabolus. Nejde o klam,“ říká zakladatel skupiny, režisér Alexej Byček. „Svět prochází neustálými přerody, a my některé z nich vypichujeme. Ale v představení nezůstaneme jen u Apokalypsy, chceme varovat před jejími příčinami, před orwellovským úpadkem společnosti, ztrátou svobody.“ Inscenace propojuje mýtický příběh Lucifera, padlého anděla, který oproti tradičnímu výkladu poráží Boha, a skupinku lidí z Ráje, jejichž soužití se po pádu stvořitele mění v teror. Když se snaží navrátit dokonalý systém, vše se zvrhne v totalitu.
Formu pohybového divadla, zvolenou pro tuto hru, pak vysvětlují autoři jednoduše: „Smysluplná komunikace slovem dnes upadá, tělo nelže. To je také jedním z pilířů skupiny, která se vyprofilovala ze studentů a absolventů pražské DAMU a HAMU. „Najít v sobě to, co neklame, předat to dál, po tom jsme ´hungry´.“ Velkou roli hraje i vizuální složka: Přiblížit divadlo a film lze i bez jevištních projekcí. Stačí se nebát světel.
Jak se nebát světel či neztratit svobodu ukáže Diabolus v Rock Café na Národní třídě. Jeho ústřední otázkou ale je: Kde hledat štěstí, když je všude strach?
Hungry Theatre Company: www.hungrytheatre.cz

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: