Institut Světelného Designu slaví 8. května ve Studiu ALTA v Praze

Institut Světelného Designu slaví páté výročí založení, programem 5 let v akci! chce 8. května ve Studiu Alta v Praze spojit všechny světelné designéry, techniky, produkční, vedení divadel a v neposlední řadě příznivce světel obecně. Připraven je historicky první Bazar divadelní techniky, do kterého se ještě můžete zapojit – pokud na bazaru nabídnete techniku, kterou už Vaše divadlo nepoužívá a zbytečně ve skladu zabírá místo. Můžete tak jiným divadlům, souborům či technikům udělat radost, popřípadě i Vy si najdete do sbírky vlastní „nový kousek“. (Pro ženaté a vdané platí – kus za kus). Online přihláška zde. 
Na místě si můžete prohlédnout výstavu fotografií s názvem Divadelní Strojovna aneb peklo v divadle, zaměřenou na divadelní zařízení a kabiny, na něž během svých cest v ČR nebo za hranicemi narazili otrlí divadelní technici. „Přívod elektrického proudu do divadelního prostoru Cine Santa Teresa? Svorka, svorka, kabel, žádný rozvaděč ani elektroměr zde není třeba.“ popisek pod jednou z fotografií.
Kdo vytvořil nejlepší světelný design 2012? Nominováni jsou:
Jan Komárek (Tanec magnetické balerínky, sólo Andrey Miltnerové)
Michal Kříž (Manson a spolupráce na světelném designu se španělským designérem Davidem Alcortou Ruíz na představení Jezdci)
Martin Špetlík (One Step Before the Fall).
Ve středu 8. května se dočkáte vyhlášení výsledků (předání Ceny za nejlepší světelný design proběhne až v rámci festivalu Tanec Praha).
Svět, ve kterém přestáváme vidět. Světelné znečištění, nadměrná spotřeba přírodních zdrojů. Během dne se zamyslíme i nad těmito tématy, které zaujaly režisérku Kláru Tasovského. Promítání dokumentu Půlnoc (Midnight) chce upozornit na to, že světelný smog se nás opravdu týká a rádi bychom o něm krátce podiskutovali,“ slibují další program organizátoři. Na závěr večera vystoupí skupina Ritchie Success, pražská kapela ovlivněna discem 80. let, psychedelií, trip hopu, punku, industriální scénou.

Institut světelného designu (ISD) vznikl v květnu 2008 z iniciativy několika výrazných osobností v oblasti světelného designu, divadelní produkce, umělců a techniků zaměření na práci se současným technologiemi. ISD se snaží být platformou pro obor SD, pořádá celoroční komplexní vzdělávací program v oblasti světelného designu v performing arts. www.svetelnydesign.cz
facebook.com/svetelnydesign Vzkaz Institutu světelného designu kolegům z divadel: Vánené kolegyně, Vážení kolegové, drazí přátelé, Chtěli bychom Vás oslovit a zapojit do akce, kterou jsme nazvali Bazar divadelní techniky. Není v tom žádný skrytý význam, jde skutečně o bazar, jehož přímým účelem bude „zbavit“ se techniky, která Vám již neslouží anebo neposkytuje Vašemu divadlu to, co by měla, ale zároveň může ještě někomu jinému prokázat dobrou službu, a naopak zde můžete nalézt i Vy zajímavé kousky do Vaší sbírky.
Vyhradili jsme na tuto akci speciální den 8. 5., kdy se budeme snažit od 14.00 do 19.0 0 hodiny prodávat, nakupovat, vyměňovat nebo i obdarovat, a to vše ve Studiu ALTA v Praze.
Co k tomu potřebujete? Vlastně skoro nic, jen (alespoň) jednoho prodejce z vašeho divadla/organizace/souboru, připravené kupní nebo darovací smlouvy (s formální stránkou věci jsme připraveni – pomoci) důležité je znát úplné údaje prodávajícího/organizace a doklad opravňující prodejce zastupovat jej v této věci, např. Plná moc a samozřejmě předmětnou techniku.
O zpestření těchto 5 hodin se pokusíme dobrým pivem, gastronomickým zážitkem, doprovodnými akcemi a večerním koncertem. Jediné co teď musíte udělat, je poslat pár údajů, které najdete na našich stránkách: www.svetelnydesign.cz
V případě nejasností kontaktujte přítele na telefonu či e-mailu: 777336227, tomas@svetelnydesign.cz

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: