Interaktivní kulatý stůl ve Studiu ALTA

Ve Studiu ALTA pořádá dnes 3. prosince 2015 SE.STA interaktivní stůl na téma Konfrontace performera s předmětem: co vzniká? Hosté večera budou Martha Moore (USA, performerka a choreografka), Pierre Nadaud (FR/CZ, vedoucí ateliéru fyzického divadla JAMU), Felix Perrotin (FR, výtvarník) a Martin Šalanda (CZ, performer).
Témata diskuze jsou: Co se děje, když performer používá předmět? Jaké jsou vztahy mezi předmětem a akcemi performera? Co nám o přitomnosti umělce prozrazuje vztah mezi předmětem a performerem?
„Prostřednictvím sdílení zkušeností a jednoduchých pokusů v provedení účastníků nebo samotných hostů večera, se budeme zaobírat vztahem mezi objektem a umělcem v kontextu současného tance a divadla. V rámci neformálního kulatého stolu, se budeme věnovat této problematice a objasníme rozměry tohoto vztahu, který zásadně mění přítomnost performera na scéně a jeho vztah s publikem. Na základě bohatých zkušeností z vlastní dlouholeté umělecké, a také akademické a výzkumné praxe se hosté večera pokusí osvětlit dynamiku vztahů mezi umělcem, předmětem a publikem, a jejich vliv na umělcovu přítomnost na scéně,“ říkají organizátoři.

Zdroj: SE.S.TA

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: