Jana Hošková obdržela v Bratislavě cenu Petipa Heritage Fund Award

Petipa Heritage Fund Award pro Janu Hoškovou

Petipa Heritage Fund Award pro Janu Hoškovou

U příležitosti premiéry baletu Don Quijote ve Slovenském národním divadle dne 22. listopadu 2019 obdržela taneční teoretička a kritička Jana Hošková Petipa Heritage Fund Award.

Cenu za zásluhy o rozvoj baletního umění na celém světě, za rozvíjení a zachovávání odkazu klasického baletu letos získaly čtyři osobnosti a soubor Baletu SND. Laureáty se stali první sólisté Státního baletu v Berlíně Elisa Carrillo Cabrera a Michail Kaniskin. Ocenění získala i bývalá hvězda baletu pařížské Opery, v současnosti umělecký ředitel baletu Státní opery ve Vídni Manuel Legris.

Za celoživotní dílo a vklad do tanečního umění byla oceněna bývalá tanečnice, pedagožka a choreografka Československého státního souboru písní a tanců, šéfredaktorka Tanečních listů a významná česká kritička Jana Hošková. Umělecký soubor Baletu SND se stane nositelem Ceny Nadace Petipa Heritage Fund za skvělou interpretaci klasických baletních děl. Cenu získá u příležitosti stoletého SND a převezme ji ředitel Baletu SND Jozef Dolinský mladší.

Společnost Petipa Heritage Fund vznikla na podnět choreografa Vasilije Medveděva v Petrohradě jako nadační fond na podporu dědictví a uměleckého odkazu baletního génia, choreografa Mariuse Petipu. Společnost uděluje čestné ocenění Petipa Heritage Fund Award významným osobnostem baletního umění za zásluhy v rozvoji tohoto umění na celém světě, za rozvíjení a zachovávání odkazu klasického baletu

Zdroj: www.hlavnespravy.sk

Témata článku

Jana HoškováPetipa Heritage Fund Award

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: