Jatka78 nabídnou v polovině července projekt Analog Strikes Back

Jatka78 nabídnou v polovině července projekt Analog Strikes Back

Jatka78 nabídnou v polovině července projekt Analog Strikes Back

Divadelní prostor Jatka78 přichystal na dny od 15. do 17. července novocirkusové vystoupení umělců z celého světa, kteří opět spojili síly v projektu Analog. Jejich vystoupení mohli diváci zhlédnout v Praze na podzim loňského roku, kdy mělo publikum v Česku možnost vidět poprvé tuto sestavu osobností ze světových novocirkusových a divadelních company. Tentokráte budou jejich řady rozšířeny o další umělce a akrobatické disciplíny, a proto nazvali svůj letošní návrat do Prahy Analog Strikes Back (Analog vrací úder).
Projekt Analog Strikes Back vzniká ve spolupráci umělců podílejících se na projektu Analog, Cirku La Putyka a Jatek78. Autorskou supervizi projektu si vzali na starost Rostislav Novák a Eike von Stuckenbrok, umělecká šéfka berlínského divadla CHAMÄLEON.
Základním tématem setkání akrobatů, tanečníků, žonglérů a hudebníků je jejich životní styl. „Neustálé stěhování po světě můžete vnímat různě, nás jako spojující linka napadla klasická papírová krabice na stěhování věcí,“ říkají zakladatelé a iniciátoři projektu Ethan Law a Florian Zumkehr.
Představení reflektuje, jaké to je, když jste stále na cestách, máte osobní život plný extrémů a vztahů na dálku, kdy musíte překonávat nejen své osobní, ale i státní hranice. Je to představení o tom, jak se hraje na ulici v Bangkoku, ale i v honosném kasinu v Las Vegas. Závěr je věnován divokým večírkům v New Yorku, Berlíně, Stockholmu, Montrealu, Paříži nebo Moskvě, ale hlavně těm v Praze,“ doplňuje Rostislav Novák, umělecký ředitel Jatek78 a principál Cirku La Putyka.
Analogem novocirkusový červenec na Jatkách78 nekončí. Před odjezdem na festival Fringe, kde se Cirk La Putyka chystá odehrát více než dvacet představení, zde 29. a 30. července uvede svou inscenaci Dolls.

Zdroj: Jatka78

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: