Jen necelých čtrnáct dní do uzávěrky přihlášek k rezidencím ve Studiu ALTA

I v letošním roce Studio ALTA přijímá přihlášky projektů k rezidenci, výzva je určena výhradně studentům tanečních a divadelních škol v roce 2014/2015 a uzávěrka je již 28. února. Cílem výzvy je podpořit specifickou dramaturgii Studia ALTA jako místa pro umělecké dozrávání, výzkum, experiment a nalézání inovativních postupů a jevištních vyjádření.
Vybranému projektu ALTA nabízí intenzivní dvoutýdenní rezidenci (červenec–srpen 2015), dále možnost zajištění „kouče“ – choreografa / dramaturga / režiséra a technického zajištění / konzultace projektu, uvedení projektu v rámci festivalu Nová generace 2015 (říjen/listopad 2015) s možností zařazení projektu do dramaturgie Studia ALTA, stejně tak jako možnost prezentace work in progress a doplňujících aktivit.
Rezidence začíná workshopem s norskou choreografkou Karen Foss, který ve Studiu ALTA proběhne od 27. 4. do 3. 5. 2015. Vybraný umělec/tým získá možnost účastnit se workshopu za zvýhodněnou cenu. Vyplněnou přihlášku společně s životopisem (autora nebo jeho tvůrčího týmu) je třeba zaslat na adresu karolina@altart.cz. Výsledky budou kandidátům zaslány nejpozději do 15. března 2015.
Jedná se o druhý ročník studentských rezidencí. Na základě loňské výzvy byly vybrány dva tvůrčí týmy – dvojice Sára Arnsteinová a Jiří Šimek, studenti Petry Tejnorové z Katedry alternativního a loutkového divadla DAMU, a trojice Roman Zotov, Anita Banghegyi a Zdena Hüttlová z Duncan Centra. Jejich projekty GoG, resp. Akvarel, byly mimo zářijovou premiéru s úspěchem uvedeny na festivalu tanečních vysokých škol Nová generace (listopad 2014) a další reprízy je čekají v roce 2015. GoG byl navíc zařazen do dramaturgie kulturního networku Nová síť.
Studio ALTA je od roku 2007 nezávislým prostorem pro různé formy nového divadla se specifickým důrazem na současný tanec a pohybové divadlo. Funguje jako ojedinělá platforma spojující profesionální divadlo a zkušebnu s komunitními aktivitami a představeními pro děti. Naše činnost zahrnuje podporu tvorby, prezentace a vzdělávání. Ve Studiu ALTA se podařilo vytvořit skutečně otevřené divadelní prostředí, kterému nedominuje jen jedna umělecká osobnost, ale průběžně v něm pracuje většina výrazných skupin či jednotlivců v oboru nového divadla. Provozovatelem Studia ALTA je občanské sdružení ALT@RT. Činnost ALT@RT zahrnuje mimo provoz divadla a zkušebny i organizaci festivalů, seminářů, pohybových kurzů a koprodukční zabezpečení divadelních a tanečních projektů. Zdroj: Studio ALTA

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: