Julyen Hamilton se vrací do Prahy

Julyen Hamilton se vrací do Prahy

Julyen Hamilton se vrací do Prahy

Julyen Hamilton povede ve Studiu ALTA intenzivní týdenní workshop a představí se ve dvou představeních – 13. října 2017 se stane hlavním hostem druhého tanečně‑hudebního improvizačního večeru s názvem Po pás a den poté se uskuteční česká premiéra jeho nejnovějšího sóla Interview.

Seriál Po pás vzniká ve spolupráci s CreWcollective a přivádí na jeviště umělce z různých oborů. Prostor společně opanují tanečníci, hudebníci, performeři a světelný designer. Tentokrát se kromě umělců pražské současné nezávislé scény do jamu zapojí i Julyen Hamilton.
Ve svém nejnovějším sólu Interview se Hamilton představí jako tazatel i dotazovaný v rozhovoru. Představení propojující poezii a pohyb mělo premiéru v Bruselu v listopadu 2016. V roce 2015 Julyen Hamilton uvedl ve Studiu ALTA své sólo Play a rok poté zde hostoval v rámci hudebního festivalu „vs. Interpretation“.
„Julyen Hamilton je umělec a filozof, který mi otevřel dveře do světa improvizace v tanci, ale hlavně v životě. Je to myslitel, který vás přivede k přemýšlení o hluboké propojenosti tance a života. Čím víc se snažíme tanec ovládat, tím víc nám uniká. Když se ponoříme do jeho proudu a porozumíme tělu a duši, začneme tančit... žít... tvořit poezii života,“ vzpomíná na své první setkání s Hamiltonem tanečnice Lucia Kašiarová.
Julyen Hamilton je tanečník, choreograf, básník, pedagog a hudebník. Již 40 let působí na taneční scéně po celém světě. Narodil se a vyrůstal ve Velké Británii. V 70. letech, v období radikálního experimentování, trénoval v Londýně. Jeho tvorba je převážně improvizovaná. V přítomném okamžiku komponuje tanec i text, který je často součástí díla. Jeho práce s textem přirozeně propojuje jeho letitou zkušenost s tvůrčím psaním a tancem. Ve své práci se svým souborem Allen‘s Line režíruje tanečníky a světelné designéry, výsledkem čeho jsou bezprostřední díla vznikající tady a teď.

Zdroj: Studio ALTA

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: