Junior Gala v Divadle na Vinohradech již tuto neděli

Junior Gala v Divadle na Vinohradech již tuto neděli

Junior Gala v Divadle na Vinohradech již tuto neděli

V rámci 32. ročníku Mezinárodních dnů tance proběhne v neděli 15. dubna 2018 v Divadle na Vinohradech Junior Gala, které představí juniorské taneční soubory - Junior Balet Mnichov, Bohemia Balet a  Balet Praha Junior. Gala Mezinárodních týdnů tance se pak uskuteční 20. května 2018 také v Divadle na Vinohradech.

Bavorský Junior Balet Mnichov vystoupí se třemi choreografiemi, uvede Jardi Tancat od Nacha Duata, kvartet 3 preludes Richarda Siegala a nové dílo Car chce spát Štěpána Pechara a Ondřeje Vinkláta vytvořené speciálně pro Mnichov. Dále vystoupí dvě pražská juniorská tělesa Bohemia Balet (Taneční konzervatoř hl. m. Prahy) s choreografií od Hany Litterové Dům Doni Bernardy a Balet Praha Junior (Taneční centrum Praha, konzervatoř‑gymnázium) s dílem Lidie Wos (Švédsko) Pět nebeských sól a duetem Šimona Kubáně Opus 13.
„Jménem autorů projektu Invaze tance do regionů a vedení festivalu Mezinárodní týdny tance srdečně zveme na představení, která prezentují ,první ligu‘ uměleckých souborů tanečního divadla v České republice a nabízejí inspiraci pro regionální produkce v sezoně 2018–2019. Do dvou večerů jsme shromáždili nejlepší umělecká tělesa, která svými špičkovými baletními a tanečními díly s promyšlenou, pestrou a srozumitelnou dramaturgií, budou schopná ve významných regionálních kulturních centrech podstatně zlepšit dostupnost baletu a současného tanečního divadla vysoké, resp. profesionální úrovně,“ dodávají zástupci Tanečního centra Praha, konzervatoře – gymnázia.

Zdroj: Taneční centrum Praha, konzervatoř‑gymnázium

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: