Kanadský Cirque Alfonse na Letní Letné 2017

Kanadský Cirque Alfonse na Letní Letné 2017

Kanadský Cirque Alfonse na Letní Letné 2017

Mezinárodní festival nového cirkusu a divadla Letní Letná, který se uskuteční od 17. srpna do 3. září 2017, oznámil prvního významného hosta letošního ročníku, kterým bude kanadský Cirque Alfonse. „Letní Letná zahajuje 1. prosince vánoční předprodej lístků na ,vousatý cirkus‘, ale také prodej dárkových voucherů,“ dodávají zástupci festivalu.

Cirque Alfonse zamíří v létě 2017 se svou novou show na Letnou. „Po celosvětově úspěšném hitu Timber se kanadští ,dřevorubci‘ vrací s neméně revolučním představením Barbu, které je doslova nabité originální akrobacií, odvážnými výstupy, říznou muzikou a perfektně upravenými plnovousy. ,Barbu‘ znamená ,vousáč‘ a v představení o plnovousy všech tvarů, délek i barev rozhodně není nouze. Jedinečnou atmosféru představení podtrhuje také tradiční hudba z oblasti Québecu v elektronické úpravě v podání živé kapely,“ doplňují zástupci festivalu Letní Letná.
Kanaďani se v létě na Letné usídlí v secesním šapitó Magic Mirror. „Belgický dřevěný Spiegeltent, ve kterém letos vystupovalo Limbo, měl u návštěvníků obrovský úspěch, a tak jsme se rozhodli, že bychom ho i příští rok rádi přivezli a s ním i další výjimečné představení, které bylo pro tento specifický prostor připraveno. Jsme rádi, že se nám to podařilo a věříme, že si diváci opět vychutnají jeho nenapodobitelnou starosvětskou cirkusovou atmosféru,“ říká ředitel a dramaturg festivalu Jiří Turek.
Barbu zavede diváky ke kořenům cirkusu do Montrealu na přelomu 19. a 20. století. Kanadský tisk o inscenaci napsal: „Vlasatá a lehce zlomyslná stvoření z Cirque Alfonse si publikum skutečně umí získat a to především díky své upřímnosti a autenticitě. Potěšení, s jakým rovným dílem šokují i baví, je do očí bijící. A pozor, nakažlivé.”

Trailer zde.

Zdroj: SMART Communication s.r.o.

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: