Kibbutz Contemporary Dance Company vystoupí v Brně

Kibbutz Contemporary Dance Company vystoupí v Brně

Kibbutz Contemporary Dance Company vystoupí v Brně

Ve dnech od 12. do 17. května 2017 se v Brně uskuteční 8. ročník mezinárodního festivalu Divadelní svět Brno. V rámci festivalového programu vystoupí izraelský Kibbutz Contemporary Dance Company a mnoho dalších tanečních souborů.

Kibbutz Contemporary Dance Company se do České republiky vrací po několika letech. Hned ve dvou dnech, 16. a 17. května, uvede v Janáčkově divadle inscenaci Horses in the Sky, které mělo premiéru v loňském roce. „Představení, které se jistě stane pro mnoho příznivců současného tance událostí sezony, je syntézou odvážného, energického a promyšleného choreografického rukopisu Ramiho Be‘era a skvěle využitých možností pohybu lidského těla. Horses in the Sky je fascinujícím pohybovým divadlem s působivými světelnými obrazy,“ vysvětlují zástupci festivalu.
Taneční příznivce bude dále připraven německý Theater Bremen, které v Brně představí jednu ze svých nejnovějších inscenací propojující tanec a divadlo – Zlaté srdce (16. 5.). Toto představení je doplněno živým hudebním doprovodem multiinstrumentalistky Maartje Teussink. Také Laterna magika přiveze svůj nejnovější pohybový projekt Cube (15. 5.), jenž využívá nové vizuální prostředky (např. videomapping) v propojení se současným tancem.
Komornějším tanečním představením jsou Lešanské jesličky (14. 5.) Lenky Vagnerové, které vznikly za dramaturgické spolupráce Vladimíra Javorského na motivy veršů Františka Hrubína. Dalším  projektem je inscenace Constellations I. (17. 5.) tanečního souboru Spitfire CompanyOrchestru Berg, která bude na festivalu uvedena ve speciální úpravě přímo pro prostor Mozartova sálu v divadle Reduta.

Zdroj: Divadelní svět Brno

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: