Kina Lucerna a Atlas uvedou v sobotu první 3D záznam baletu Louskáček

Kina Lucerna a Atlas uvedou v sobotu první 3D záznam baletu Louskáček

Kina Lucerna a Atlas uvedou v sobotu první 3D záznam baletu Louskáček

Kino Lucerna a kino Atlas v Praze uvedou v sobotu 17. listopadu historicky první 3D záznam baletu Petra Iljiče Čajkovského Louskáček z Mariinského divadla v St. Petěrsburgu. V tomto divadle měl Louskáček 18. prosince 1892, tedy před rovnými sto dvaceti lety, svou slavnostní premiéru. Pod vedením uměleckého ředitele a proslulého dirigenta Valerije Gergijeva Mariinské divadlo jako první použilo 3D technologii při uvedení baletu Giselle ve 3D v roce 2011. Tento druhý 3D projekt byl profesionálně natočen a dokazuje sílu a potenciál 3D technologie při vyobrazení prostoru mezi tanečníky. Divák je vtažen přímo do dění na jevišti a stává se součástí odvíjejícího se příběhu.
Mariinské divadlo je jedním z předních operních a baletních souborů se světoznámým repertoárem. Díky průkopnickým projektům jako Louskáček ve 3D, který je produkován podle stejně přísných standardů jak pro velké plátno, tak pro jeviště, jsme schopni zprostředkovat naše velkolepé inscenace mnohem více divákům na celém světě,“ uvádí Valerij Gergijev.
Tato produkce představí divákům umění dvou vycházejících hvězd Mariinského divadla – Aliny Somovy jako Kláry (Máša v ruském originálu) a Vladimíra Shklyarova jako Louskáčka. Pohádkový příběh baletu začíná na Štědrý večer, kdy je vše tiché a tajemné a kouzlo Vánoc dokáže dokonce proměnit lidi v pohádkové bytosti toužící po idylickém dobrodružství. Na večírku věnuje mladé dívce Kláře její strýček figurku Louskáčka. Když Klára tu noc usne, ocitá se ve světě oživlých hraček, kde Louskáček bojuje s Myším králem a jeho armádou. Louskáček v bitvě zvítězí, promění se v krásného prince a vydává se s Klárou na cestu do velkolepého království sladkostí, kde cukrová víla uspořádá na jejich počest oslavu.
Nádherná a nadčasová hudba, velkolepá inscenace a překrásné kostýmy v produkci světoznámého ruského baletního souboru Mariinského divadla jsou předzvěstí blížící se zimy. Promítání se uskuteční v 18.30 hodin, vstupné je 349 Kč, snížené vstupné pro studenty a seniory 299 Kč.
Ukázka: http://www.more2screen.com/our-content/now-booking/mariinsky-theatres-nutcracker-in-3d/

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: