Knižní výstava Book Me 2017

Knižní výstava Book Me 2017

Knižní výstava Book Me 2017

Nakladatelství Akademie múzických umění zve opět po roce na prodejní knižní výstavu Book Me. Pátý ročník výstavy odborné umělecké literatury se uskuteční v období od 20. do 22. dubna 2017 v prostorách Domu uměleckého průmyslu (DUP39, vchod z ulice Charvátova 10, Praha 1). Vystaveny budou tituly věnované analýze, odborné reflexi či praxi v oblasti divadla, hudby, filmu, tance a fotografie, vydané v letech 2016 a 2017 prestižními českými a světovými vydavateli. Otevírací doba výstavního prostoru DUP39 je každý den od 10 do 18 hodin. Výstava je prodejní po celou dobu konání.
Návštěvníci si tak mohou udělat celkový přehled o dění v oboru, ve kterém působí nebo který je zajímá, a zakoupit si nejnovější tituly se slevou 20 % oproti běžným cenám. Mezi vystavovateli je řada českých a slovenských vydavatelů odborné umělecké literatury, mezi nimi například Institut umění – Divadelní ústav, Národní filmový archiv, Kant, FOTOFO, VŠMU, Labyrint, Brkola, wo-men, JAMU, FF UK a mnoho dalších. Zapojeny jsou také světové vydavatelské domy jako Routledge, Bloomsbury Academic, Yale University Press, Cambridge University Press, MIT Press nebo Oxford University Press.
Stejně jako v minulých letech je architektonické řešení výstavního prostoru navržené přímo pro Book Me tak, aby dalo knihám vyniknout jako uměleckým artefaktům. Letos bude zasazeno ve funkcionalistickém prostředí bývalého Domu uměleckého průmyslu, který se v roce 2016 po dlouhých letech dočkal svého znovuotevření a nyní slouží coby multifunkční kulturní prostor.První ročník výstavy Book Me byl zaměřen na divadelní literaturu a proběhl v rámci festivalu Zlomvaz na DAMU, v roce 2014 navázal hudební ročník, pořádaný v rámci festivalu Struny podzimu, o rok později výstava zavítala do Jihlavy na Festival dokumentárního filmu. Rok 2016 se nesl opět ve znamení divadla ve spojení se studentským festivalem Zlomvaz.
„V roce 2017 vstupujeme do nové etapy, kdy chceme výstavu prezentovat jako samostatnou akci, která bude vždy přinášet nejnovější poznatky ze všech oborů vyučovaných na Akademii múzických umění – tedy hudby, filmu, tance, divadla a fotografie. Jsme rádi, že naše výstava je součástí projektu ,Kniha ti sluší‘, který začíná 18. a vrcholí 23. 4., tedy na Světový den knihy a autorského práva. V projektu je zapojena řada knihkupců a nakladatelů, kteří v daném období nabízejí nejrůznější slevy a speciální akce,“ vysvětlují zástupci knižní výstavy Book Me.

Zdroj: NAMU

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: