KoresponDance 2019 v Praze i Žďáru nad Sázavou

KoresponDance 2019 v Praze i Žďáru nad Sázavou

KoresponDance 2019 v Praze i Žďáru nad Sázavou

V polovině července otevře zámek Žďár své brány mezinárodnímu festivalu současného tance, pohybového divadla a nového cirkusu KoresponDance. Festivalu se účastní umělci z pěti kontinentů, na programu bude několik světových premiér, workshopy, prohlídky muzea i zámku a letos poprvé v historii i experimentální battle, který rozpohybuje první zámecké nádvoří skoro na celé sobotní odpoledne. Kompletní program festivalu zde.

Hlavní festivalový program bude probíhat od 12. do 14. července 2019 v areálu zámku Žďár nad Sázavou, ale festivalovou atmosféru mohou diváci přijít nasát již 25. června do pražské Invalidovny, kde se uskuteční první festivalový den. Na programu bude mimo jiné i velmi fyzické sólo australského tanečního umělce Jamese Batchelora. Vstup na pražský program je zdarma.

Nově organizátoři nabízí ubytování v místní Sokolovně. Je vzdálená ani ne deset minut chůze od Zámku, disponuje sociálním zařízením (toalety a sprchy) a varnou konvicí. Do Sokolovny si ale musíte vzít vlastní karimatku a spacák. Cena ubytování v Sokolovně je 100 Kč/noc a hradí se na místě. Stačí si online rezervovat místo zde.

Zdroj: Centrum choreografického rozvoje SE.S.TA

Témata článku

InvalidovnaZámek Žďár nad Sázavou

Tanec

Festival KoresponDance

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: