KoresponDance letos již po deváté

KoresponDance – festival současného tance, pohybového divadla a nového cirkusu se uskuteční již po deváté v Praze (24. června 2021) a na zámku ve Žďáru nad Sázavou (16. – 18. července). Po loňském komplikovaném ročníku je letos festival opět mezinárodní.

People – Power – Partnership

People – Power – Partnership

První část čtyřdenního festivalu se uskuteční ve čtvrtek 24. června v areálu Invalidovny v pražském Karlíně.  Čtvrteční program začne už ve 12 hodin workshopem Farah Deen z Rakouska, který bude zaměřen na kombinaci House Dance a improvizačních technik. Na workshop, jenž je určen všem začátečníkům i pokročilým tanečníkům, naváže battle, který opět zaštítí tanečník a umělec Kristián Mensa. Odpoledne pak vystoupí Eva Urbanová s novým oceněným sólem The Essence a večer vyvrcholí světovou premiérou britské skupiny Etta Ermini Dance Theater: Oqda. Obě představení budou uvedena dvakrát, odpoledne a večer. People – Power – Partnership poprvé v nové historii bývalého kina Vzlet obsadí tento prostor tancem a zahájí zde několikaletou spolupráci a evropské turné mezinárodního projektu jedenácti zemí.

Na pražskou část naváže již tradičně víkend plný tance, umění i artistického napětí na zámku ve Žďáru nad Sázavou. Tady se od 16. do 18. července představí umělci z Česka i Evropy.  Vystoupí novocirkusové duo Gracie&Cristian s představením Fling, Benjamin Richter se svým dekomponovaným žonglováním v performance TAKTiL. Na programu bude i neotřelé zpracování příběhu Alenky v říši divů pro celou rodinu a mnoho dalšího. 

Nebude chybět ani bohatý doprovodný program, který je letos plný workshopů pro děti, dospělé i profesionály a také nabídne dva filmové večery pod titulem Letní taneční kino. Samozřejmostí je živá hudba všech možných žánrů.

Zdroj: Centrum choreografického rozvoje SE.S.TA

Témata článku

VzletZámek Žďár nad Sázavou

Nový cirkusTanec

Festival KoresponDance

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: