Laterna magika na Signal Festivalu

Laterna magika je součástí Signal Festivalu. V rámci jeho programu uvede režisérka Miřenka Čechová a vizuální umělec Erik Bartoš snovou site-specific performanci LUNAtic, kterou návštěvníci festivalu zhlédnou od 13. do 16. října 2022 ve dvacetiminutových intervalech od 19.00 do 00.00 v Kateřinské zahradě na Karlově náměstí.

LUNAtic - koncepce Miřenka Čechová a Erik Bartoš. Foto Vojtěch Brtnický.

LUNAtic - koncepce Miřenka Čechová a Erik Bartoš. Foto Vojtěch Brtnický.

V koncepci Miřenky Čechové a Erika Bartoše připravila Laterna magika divadelně-taneční performanci LUNAtic, která se odehraje v Kateřinské zahradě na Karlově náměstí. Desetiminutové představení po všechny čtyři večery vtáhne svou vizuální dynamikou.

Autoři inscenace se inspirovali poezií francouzské básnířky Joyce Mansourové a české surrealistické básnířky Jany (Honzy) Krejcarové. Zkoumají, jak tenká je hranice mezi skutečným a fiktivním.

Každý rok se díky Signal Festivalu stane z ulic Prahy galerie současného digitálního umění. Letos poprvé se na programu objeví divadlo.

„Bohatství vnitřní imaginace jako útěk od tíživé reality je v inscenaci stěžejní. Jaký je ale ženský tvar od slova génius? Génia? Kde jsou ony geniální ženy, spisovatelky, básnířky, o nichž jsme se ve školách neučili?“ přemýšlí Miřenka Čechová.

Umělecký šéf Laterny magiky Radim Vizváry, který stál u zrodu spolupráce Laterny magiky a Signal Festivalu, věří, že by divadlo mělo kultivovat i veřejný prostor. „Se Signal Festivalem vnímám až sourozenecký vztah. Jednou z vizí Laterny magiky je dostat divadlo do ulic, přiblížit ho divákovi a zároveň rozvíjet prostor digitálního umění o divadelní jazyk.“

Zdroj: Laterna magika

Témata článku

Erik BartošLUNAticMiřenka Čechová

Laterna magika

Multižánrové

Signal Festival

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: