Laterna magika open air 13. června

Laterna magika chystá na druhou červnovou sobotu vystoupení pod širým nebem. Nová scéna Národního divadla se už v letošní sezoně divákům neotevře, a tak jde soubor Laterny magiky v souladu s heslem #kulturunezastavíš za svými diváky ven a přizval i několik přátel. Závěr sezony bude pro Laternu patřit současnému tanci, mappingu i živé hudbě. Na náměstí Václava Havla mezi budovami Národního divadla začne program v půl osmé večer.

Tanečníci Laterny magiky v ukázce z inscenace Cube. Foto Serghei Gherciu.

Tanečníci Laterny magiky v ukázce z inscenace Cube. Foto Serghei Gherciu.

Laterna magika se svým speciálním programem připojuje k ostatním souborům Národního divadla, které se ale s diváky rozloučí na scéně historické budovy ND. „Když už divadelní sezona nemohla být taková, jakou jsme ji pro vás naplánovali, užijme si alespoň její zakončení,“ zve diváky na akci vedoucí uměleckého souboru Laterny magiky Pavel Knolle. Uvidíte čísla z moderního repertoáru Laterny magiky v neobvyklém prostředí, nebudou chybět ani neodmyslitelné projekce a zahrají hudebníci, kteří jsou s Laternou magikou spojení buď jako skladatelé nebo interpreti. Zkrátka, #laternunevypneš, jak zní vlastní heslo souboru pro konec této sezony.

Během večera kromě souboru Laterny magiky vystoupí duo Zabelov Group, jehož spoluzakladatelem je Jan Šikl, autor hudby k inscenacím Zahrada a Cube, a kapela Tripleshot Jam, kterou mj. tvoří tanečníci Laterny magiky Libor Kettner a Alex Sadirov a také Ondřej Vinklát. Pravidelně hrají v Café NONA na Nové scéně. Ani na open air akci nebude chybět VJ Aeldryn, který spolupracuje třeba se studiem Lunchmeat a na Tripleshot parties se stará o vizuální kouzla. Programem bude provázet členka Činohry ND Pavla Beretová. Občerstvení na piazzetě zařídí Café NONA, která diváky obslouží ve svém baru pod širým nebem. Akce se uskuteční s dodržením všech hygienických opatření.

Zdroj: Laterna magika

Témata článku

open air

Laterna magika

náměstí Václava Havla

Multižánrové

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: