Letní Letná je v půlce, dnes nabídne premiéru Losers Cirque Company

Heroes (Losers Cirque Company).

Heroes (Losers Cirque Company).

Letenské sady již od minulého týdne žijí novým cirkusem. 16. ročník mezinárodního festivalu nového cirkusu a divadla Letní Letná, který odstartovala 14. srpna provazochodkyně nad Vltavou, míří do druhé poloviny. V letošním roce se publiku představují kanadští Cirque Alfonse, francouzští Cirque Aïtal, belgičtí TJ1 – Théâtre d’un Jour a také uskupení 17 umělkyň Portés de Femmes. „Snažíme se vždy sestavit program tak, aby reprezentoval tu obrovskou pestrost a škálu uměleckých disciplín nového cirkusu. Každý návštěvník si tak může najít své představení,“ říká manažerka festivalu Ivana Pěkná a dodává: „I proto bývá v druhé polovině již festival většinou vyprodaný. Momentálně máme před sebou ještě pár dnů, kdy bude možné sehnat vstupenky a poté už nezbude, než si opět rok počkat.“

Kromě čtveřice hlavních zahraničních souborů se každý den návštěvníkům představuje i výběr české novocirkusové scény. Je již tradicí, že každý rok uvedou domácí Losers Cirque Company na Letní Letné premiéru nového představení. Nejinak tomu je i letos. V pátek 23. srpna 2019 představí inscenaci Heroes, na níž se souborem spolupracoval umělecký ředitel Činohry Národního divadla Dan Špinar a mim a choreograf Radim Vizváry. Kromě klasických večerních představení, která jsou již převážně vyprodaná, mají návštěvníci možnost zajít i na odpolední představení, která jsou vhodná i pro rodiny s dětmi.

Zahraniční soubory v čele s kanadským Cirque Alfonse, Cirque Aital, T1J - theatre d'un jour a uskupení umělkyň Portés de Femmes budou na Letní Letné k vidění až do závěrečného dne 1. září. Návštěvníci se mohou těšit na zdarma přístupné open air představení v podání VOSTO5 či Bratrů v tricku, kteří se svou Běžkařskou odyseou objeli polovinu Evropy a nyní se vrací na Letnou. Další představení uvedou například soubory Holektiv, Lukas Blaha a Eva Stará nebo G.N.A.T. Program je připravený také pro dětské návštěvníky. Každý den jsou již od dopoledne na programu dětská představení a výtvarné a cirkusové dílny.

Zdroj: SMART Communication s.r.o.

Témata článku

Heroes

Losers Cirque Company

Nový cirkus

Letní Letná

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: