Losers Cirque Company chystají pro Letní Letnou premiéru nové inscenace

Losers Cirque Company chystají pro Letní Letnou premiéru nové inscenace

Losers Cirque Company chystají pro Letní Letnou premiéru nové inscenace

S premiérou zbrusu nové inscenace Kolaps se na Letní Letné představí jeden z českých novocirkusových souborů Losers Cirque Company. Po Beach Boy(s), které představili na loňském ročníku Letní Letné, zamířil letos soubor do trochu jiných vod. „Zkoumáne kolaps. Kolaps je součástí všech životů. Je to každodenní zkušenost, která ničí, bortí a drtí. Ale také buduje, zoceluje a utužuje. Bez kolapsu nelze posouvat své možnosti, nelze jít vpřed, nelze překročit svůj stín,“ vysvětluje Petr Horníček z Losers Cirque Company a dodává: „Zajímá nás podstata kolapsu. To, co dělá s jedincem a co naopak s celou společností. Otočí se společnost ke kolabujícímu zády? Využije společnost kolapsu jedince nebo nabídne pomocnou ruku?“

Premiéra Kolapsu proběhne 31. srpna 2017 na Letní Letné a v následujících dnech se návštěvníci dočkají ještě tří repríz. Losers Cirque Company ovšem nejsou jediní, kteří na Letní Letnou míří s premiérou. Na diváky čekají zbrusu nové kousky celé řady souborů české novocirkusové scény, včetně Cirku La Putyka, Cirkusu TeTy a dalších. 14. ročník festivalu Letní Letná proběhne od 17. srpna do 3. září v pražských Letenských sadech. Více informací na www.letniletna.cz.
Letní Letná dále nabídne kanadský Cirque Alfonse s inscenací Barbu, francouzsko‑belgický soubor Collectif Malunés vezme návštěvníky na výpravu do světa, kde se sedmero artistů vrhá z jedné cirkusové disciplíny do druhé stále a znovu pokoušející hranice schopností lidského těla i platnost fyzikálních zákonů. Po několikaleté odmlce se vrátí i francouzský soubor Atelier Lefeuvre & André. Žádnou neznámou není ani katalánský soubor Escarlata Circus, který letos navíc slaví třicet let.

Zdroj: SMART Communication s.r.o.

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: