Losers Cirque Company spolu s Tomášem Dianiškou uvedou inscenaci na téma zlozvyků

Národní sbírka zlozvyků je další, v pořadí již devatenáctá inscenace Losers Cirque Company, která však poprvé v historii souboru bude kombinovat prvky nového cirkusu a činoherního divadla. Proto se na inscenaci budou podílet jak členové souboru Losers Cirque Company, profesionální akrobaté, tanečníci a performeři, tak oceňovaný režisér, dramatik, herec a nositel mnoha Cen divadelní kritiky a Divadelních novin Tomáš Dianiška. V hlavních činoherních rolích se představí Anna Kameníková a Vojtěch Fülep. Premiéru Národní sbírky zlozvyků uvedou Lůzři na domácí scéně v Divadle BRAVO! 20. března.

Losers Cirque Company spolu s Tomášem Dianiškou uvedou inscenaci na téma zlozvyků

Losers Cirque Company spolu s Tomášem Dianiškou uvedou inscenaci na téma zlozvyků

Kousání nehtů, mlaskání při jídle, sezení s kolenem pod bradou, chození pozdě nebo třeba neustálé strkání si ruky do trenek. Zlozvyky jsou něco, co každého z nás provází životem. „Obzvláště v partnerských vztazích nám zlozvyky toho druhého mohou zpočátku připadat roztomilé, po čase se však stanou frekventovanější a vyrostou do obřích rozměrů. Najednou toho druhého nemůžeme ani vystát. Novocirkusová komedie Národní sbírka zlozvyků nás přiměje zamyslet se nad našimi vlastními zlozvyky a nad tím, jak ovlivňují naše vztahy,” vysvětluje režisér Tomáš Dianiška.

Ten pro Divadlo BRAVO! vytvořil inscenaci na motivy stejnojmenného projektu Kateřiny Šedé - Národní sbírka zlozvyků, který poukazuje na to, že zlozvyky jsou běžnou součástí našich životů. Romantická komedie Lenky Veverkové vypráví příběh Sáry, která se konečně odstěhuje ze spolubydlení do garsonky, kde bude bydlet sama. Brzy však zjistí, že dům obývají nesnesitelní sousedé, jejichž zlozvyky jsou čím dál hlasitější a otravnější. A její nový přítel také není bez chyby.

„Naše poslední dva projekty byly akrobaticko-taneční koláže, v nichž výrazně převládá vizuální efekt. Chtěli jsme proto pro změnu vytvořit inscenaci, kde bude jasná a nosná dějová linka. Do ní pak díky obraznému jazyku nového cirkusu můžeme snadno dostat hravost, hyperbolu, humor a vizuálně atraktivní show. Národní sbírka zlozvyků je romantická komedie plná popkulturních referencí, která osloví jak fanoušky činohry, tak nového cirkusu,” říká principál Losers Cirque Company Petr Horníček.

Zdroj: Losers Cirque Company

Témata článku

Národní sbírka zlozvyků

Losers Cirque Company

Divadlo BRAVO!

Nový cirkus

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: