Malá inventura už pojedenácté... a zase trochu jinak

Festival nového divadla Malá inventura, který se letos koná od 22. do 28. února,  je jediným tuzemským festivalem svého druhu - formální i neformální setkání nejen s diváky, ale i s tvůrci a promotéry se odehrají na půdě nejprogresivnějších pražských scén / Divadlo Archa, Alfred ve dvoře, MeetFactory, Studio Hrdinů, Studio ALTA, Divadlo Ponec, Nová scéna ND, Experimentální prostor Roxy /NoD. Malá inventura je přehlídkou 21 zásadních inscenací z oblasti nového divadla za rok 2012. Hlavním pořadatelem festivalu Malá inventura je občanské sdružení Nová síť, jediný kulturní network v rámci České republiky v oblasti Performance Art. Malá inventura se během minulých let etablovala jako mezinárodní kontaktní platforma, jejímž primárním úkolem je prezentovat českou kulturu v tuzemsku i v zahraničí. Během festivalu tak do české metropole každoročně přijíždí více než stovka zahraničních a regionálních profesionálů (ředitelů divadel, multifunkčních center, organizátorů festivalů a přehlídek), pro které je festival „showcasem“ přinášejícím přehled o současné české tvorbě na poli nového divadla.
Vzhledem k tomu, že je celá řada projektů nonverbálních a překračují tak jazykovou bariéru, je program festivalu Malá inventura dostatečně kosmopolitní. (Program na www.malainventura.cz). Partnery festivalu jsou Ministerstvo Kultury, Program Kultura EU, Státní fond kultury, Česká centra, Hlavní město Praha a Dánské velvyslanectví. Významným partnerem letošního ročníku Malé inventury jsou Česká centra – řada inscenací bude pod kurátorským dohledem Nové sítě a Institutu umění – Divadelní ústav reprezentovat Českou republiku na Fringe Festivalu v Edingburghu.
Hlavním zahraničním hostem je mezinárodní projekt Men & Mahler. Tento jedinečný projekt realizovaný pod patronací DNA projektu - Development of New Art zastřešuje Palle Granhøj, světová celebrita na poli tanečního umění. Dvě festivalová představení Men& Mahler budou uvedena v Divadle Ponec ve středu 27. února od 20.00 a ve čtvrtek 28. února od 18.00.

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: