Manuál tanečníka nabízí nově návod na napsání grantu

Kde získat finance na taneční projekt? Jak funguje grantový systém? Jak dobře napsat žádost o grant? Odpovědi na tyto otázky nabízí nové kapitoly v Manuálu tanečníka, online průvodci nejen pro začínající umělce. Manuál tanečníka, soubor přehledně a atraktivně zpracovaných informací pro start kariéry v oblasti pohybového umění, je jednou z nejčtenějších sekcí Databáze tance, kterou měsíčně navštěvuje dva tisíce uživatelů. Po pozitivním ohlasu, který Manuál tanečníka od loňského roku získal, jsme se rozhodli rozšířit jeho obsah.

Manuál tanečníka nabízí nově návod na napsání grantu

Manuál tanečníka nabízí nově návod na napsání grantu

Nové kapitoly o financování tance, zejména o grantovém fundraisingu, sepsala odbornice v oboru Lucie Hayashi. Členka mnoha grantových komisí, vedoucí katedry tance HAMU a zakladatelka Tanečních aktualit říká, co ji motivovalo k sepsání návodu na podání grantu: „Prošlo mi rukama tolik žádostí o grant, že mě vždy mrzí, pokud má projekt potenciál, ale nedosáhl na dotaci kvůli špatně sepsané žádosti.“ A k samotnému textu dodává: „Snažila jsem se být věcná a co nejstručnější, ale zároveň postihnout všechny důležité kroky v přípravě žádosti o grant a upozornit na nejčastější chyby.“

Hayashi dále upozorňuje, že se vyplatí přípravě grantu věnovat dostatek pozornosti: „Jak píšu v Manuálu tanečníka: je to soutěž. Vzhledem k omezeným financím vyhrávají pouze ti nejlepší. Takže neúspěch neznamená, že tvůj projekt není dobrý, ale že někdo jiný zaujal komisi více."

Kromě Manuálu tanečníka mohou návštěvníci na Databázi tance najít také profily lidí a organizací a kalendář akcí, příležitostí a pohybových představení.

Manuál tanečníka najdete na https://www.databazetance.cz/manual-tanecnika/.

Projekt Databáze tance je provozován Tanečními aktualitami o.p.s. a realizován s finanční podporou hl. m. Prahy a Státního fondu kultury.

 

 

Témata článku

Multižánrové

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: