Martin Dvořák slaví!

Martin Dvořák. Foto Martin Babic. Zdroj Databáze tance.

Martin Dvořák. Foto Martin Babic. Zdroj Databáze tance.

Tanečník, choreograf, pedagog a režisér Martin Dvořák se narodil 23. ledna 1979 v Brně, kde také v roce 1997 absolvoval taneční konzervatoř. Posléze nastoupil angažmá v Národním divadle v Brně (1996/1997), Laterně magice (1997/1998) a poté, od roku 1998, v Baletu Praha, kde strávil tři sezony.

Od roku 2001 pracoval Dvořák převážně v zahraničí, byl angažován ve Volksoper Wien/Tanztheater Wien (2001–2003), potom byl členem švýcarského souboru Ballett Bern (2003/2004). Mezi lety 2004 a 2012 úzce spolupracoval s německým choreografem Jochenem Ulrichem. Kromě řady stálých angažmá také v mnoha divadlech hostoval (Maďarsko, Rakousko, Velká Británie, Irsko a další). Dvořák je všestranným tanečníkem a během své kariéry ztvárnil velkou škálu nejrůznějších postav.
V roce 2012 absolvoval studijní pobyt jógy v Indii, v roce 2013 dokončil magisterské studium pohybového výzkumu na Anton Bruckner Privat Universität v Linzi.
Dodneška spolupracoval s bezmála padesáti choreografy na více než sto projektech. Sám jich vytvořil nejméně třicet. Dvořák je ředitelem Mezinárodního workshop festivalu ProART a tanečního souboru ProART Company.

Oslavenci přejeme všechno nejlepší a mnoho tvůrčího elánu do dalších let!

Zdroje:
ProART: https://www.proart-festival.cz/cz/martin-dvorak/
Databáze tance: https://www.databazetance.cz/dvorak-martin/


Fotogalerie

Martin Dvořák. Foto Martin Babic. Zdroj Databáze tance.

Martin Dvořák. Foto Martin Babic. Zdroj Databáze tance.

Témata článku

Martin Dvořák

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: