Město Plzeň a Plzeňský kraj jsou kulturní destinací, letní program je rozmanitý a kvalitní

23. června 2012 odstartoval na náměstí Republiky nový multižánrový festival Živá ulice - Plzeňská setkání, který oživí hudbou, divadlem a doprovodným programem značnou část léta v západočeské metropoli. Právě možnost kulturního vyžití je pak klíčová pro zahraniční i české návštěvníky, aby se do Plzně a Plzeňského kraje rádi vraceli. Letní festivaly jsou častou příležitostí pro lokální podnikatele. O to více to platí v Plzni a Plzeňském kraji, který má pro podnikání spojené s cestovním ruchem a pohostinstvím kvalitní infrastrukturu a zároveň svou polohou láká nejenom návštěvníky z hlavního města republiky, ale i z německého Bavorska a Saska. Není tak kupodivu, že na festivalu Živá ulice - Plzeňská setkání vystavují v rámci projektu Barvy na ulici například norimberští výtvarníci vedle těch českých.
Právě projekt Evropského hlavního města kultury Plzeň 2015 vnímáme jako klíčovou příležitost,zvýšit turistickou atraktivitu města Plzně. Lze předpokládat, že kvalitní a výjimečný kulturní program přiláká do Plzně mnoho turistů z jiných koutů republiky a z Evropy. V případě, že zde bude o turisty dobře postaráno, zvyšuje se pravděpodobnost jejich opakované návštěvy. Pevně věřím, že projekt 2015 bude mít trvalou hodnotu nejen pro rozvoj kultury ve městě Plzni, ale i pro rozvoj cestovního ruchu,” říká Zuzana Smotlachová, vedoucí Odboru prezentace a marketingu Magistrátu města Plzně.
Zájmem organizátora - agentury ART Prometheus, je nejenom udělat díky festivalu město Plzeň ještě přitažlivějším pro návštěvníky, ale pracovat regionálně. “Doufáme, že se nám na příští ročník podaří ve spolupráci s organizátory rozšířit festival i do turistických destinací Plzeňského kraje. To nejlepší, co se může stát hmotnému historickému dědictví – jako jsou zámky, hrady či muzea – je, když prostor oživí divadlo, hudba či výtvarné umění tak, aby místo mohlo vytvářet unikátní atmosféru společnému zážitku,” říká Václav Koubík, krajský radní pro oblast kultury, památkové péče a cestovního ruchu a doplňuje: “Pro podporu příjezdového cestovního ruchu vnímáme možnost rozšíření a zvýšení rozmanitosti kulturní nabídky pro letní sezónu jako velmi přínosné téma a jsme připraveni se podílet na zvýšení atraktivnosti Plzeňského kraje i v oblasti kulturních zážitkových programů.”
ART Prometheus má s uměleckými projekty v regionálních lokalitách bohaté zkušenosti například díky spolupráci s Divadlem Continuo, které se objeví i na Živé ulici. To pravidelně každý rok během mezinárodního hereckého letního projektu přitáhne na týden do okolí malé obce Malovice v jižních Čechách stovky návštěvníků z celé republiky. V roce 2012 se diváci mohou na premiéru letního projektu Divadla Continuo těšit 15. srpna. Zdroj: ART Prometheus

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: