Mezinárodní choreografická soutěž duetů

Taneční festival RIDCC vyhlásil nový ročník soutěže mladých choreografů, který bude zaměřen na duety. Tvůrci se mohou se svými pracemi hlásit až do 12. března 2022 pomocí webového formuláře na stránkách festivalu. Vybraní kandidáti budou vyhlášeni 15. dubna, finálový soutěžní festival proběhne v Rotterdamu 23. – 25. června 2022.

Mezinárodní choreografická soutěž duetů

Mezinárodní choreografická soutěž duetů

Soutěže se mohou zúčastnit choreografové bez ohledu na národnost i taneční styl, přihláška není navíc spojena s žádným registračním poplatkem. Podmínkou je délka díla mezi minimálně osmi a maximálně dvanácti minutami s premiérou ne dříve než v březnu 2018. Zaslaný videozáznam může pocházet z představení i ze zkoušky, přihlášky bude poté hodnotit porota pěti choreografů a pedagogů.

Finále proběhne živě ve Velkém síle Theater Rotterdam, v případě zhoršení pandemické situace je festival připraven odehrát se online. Ve finálové porotě zasednou Samuel Wuersten, umělecký šéf Holland Dance Festival, choreografové a taneční pedagogové Tony Adigun, Nanine Linnig, Marne van Opstal a Mira Helenius Martinsson, umělecká šéfka Skånes Dansteater.

Podrobné podmínky přihlášky naleznete zde. Odkaz k odeslání formuláře poté tady.

Zdroj: https://www.ridcc.com/

Témata článku

Tanec

Taneční festival RIDCC

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: