Mezinárodní den tance 2011 – Přípravy oslav se rozbíhají

Vize tance o. s., hlavní koordinátor společných tanečních oslav Dne tance v České republice, v těchto dnech vydala výzvu adresovanou široké taneční veřejnosti. K příležitosti Mezinárodního dne tance, který se každoročně koná 29. dubna, vyzvala Vize tance taneční studia, školy, divadla a soubory, aby v tento den otevřely své dveře širší veřejnosti.
Jednotlivé organizace mohou například uspořádat ukázkové taneční lekce, veřejné zkoušky představení, vystoupení na veřejných prostranstvích nebo jiné aktivity, které veřejnosti představí různé taneční styly.
Snahou organizátorů je do akce zapojit co nejvíce organizací a měst a roztančit tak v jeden den celou Českou republiku. Prozatím účast na akci přislíbil profesionální taneční soubor VerTeDance, škola tanga Caminito, dětské taneční studio Light, stepařská škola Fourtaps, multižánrové taneční studio Naboso, taneční skupina Primavera, ZŠ Liptál, plzeňská ZUŠ B. Smetany, brněnské taneční a stepařské studio NO FEET, Národní divadlo v Brně, ZUŠ Žatec, ZUŠ Nymburk a Raduca Vojáčková s tancem 5 rytmů.
Již teď se můžeme těšit, že přehlídka tance bude pestrá a tančit se bude celý den. Vyvrcholením oslav bude spojení taneční energie ve společném tanečním happeningu, a to přesně v 17.00 h.
Jelikož záměrem Vize tance je též poukázat na počet míst, kde se dá tančit a kde se tančí, budou města, která se do oslav zapojí, zviditelněná na velké taneční mapě internetového portálu Vize tance.  V Praze v této souvislosti vyjde i tištěná taneční mapa zobrazující organizace, které se do oslav zapojily.

Více na www.vizetance.cz

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: