Mezinárodní den tance 2017

Mezinárodní den tance 2017

Mezinárodní den tance 2017

Mezinárodní den tance 2017 se bude slavit v sobotu 29. dubna. V tento den uplyne 290 let od narození velkého tanečního reformátora Jeana-Georgese Noverra (1727‑1810). Jako každý rok se oslavy budou konat po celé České republice. V současné chvíli probíhá registrace tanečních škol, divadel, crews, tančíren, skupin malých i velkých, oficiálních i neoficiálních, jednotlivců i organizací na webu www.danceday.cz. Koordinátorem oslav je Vize tance, národní iniciativa pro rozvoj současného tance, pohybového divadla a interdisciplinárních umění.

Kdo se nechce registrovat a být součástí oficiálního programu a taneční mapy, může se jednoduše přijít podívat a zapojit se do společného flashmobu. Autorem choreografie na píseň skupiny Mydy RabycadJust Dance“ je Jan Kodet, baletní mistr a choreograf Národního divadla v Praze, kterému s choreografií pomáhal sólista Baletu ND Mathias Deneux. „Toto spojení je zárukou skvělého výsledku. Choreografii se může každý dopředu naučit podle instruktážního videa a mimo jiné se podívat, jak si s choreografií poradili třeba Anna Polívková, Michal Kurtiš a další osobnosti tanečního světa. Přestože tvůrci choreografie jsou české baletní špičky, nikdo se nemusí obávat, pokud neovládá baletní figury, choreografie je připravena tak, aby ji zvládl zatančit kdokoliv. Stačí sledovat facebookové stránky Mezinárodního dne tance, a videa, jejichž zveřejnění je naplánováno na konec března, nikomu neuniknou,“ vysvětlují organizátoři MDT.
Flashmob odstartuje 29. dubna v 16:00 na mnoha místech republiky, v Praze pak na Náměstí Václava Havla - piazzettě Národního divadla, kde bude tuto událost natáčet a zároveň živě vysílat Česká televize.

Zdroj: Vize tance

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: