Mezinárodní den tance 2021 aneb „Kdo tančí, nestárne!“

Tento čtvrtek 29. dubna vypukne on-line událost Mezinárodní den tance 2021. Pořadatelé z Art 4 People připravili jako každý rok celodenní taneční program, ve kterém nebudou chybět vystoupení profesionálních divadelních souborů (Národní divadlo Praha, Národní divadlo Brno, Národní divadlo moravskoslezské aj.), ukázka tanečního filmu Jiřího Kyliána, společný baletní trénink pod vedením šéfů uměleckých souborů a baletních mistrů včetně Darii Klimentové z The Royal Ballet School of London, vystoupení a workshopy napříč nejrůznějšími tanečními styly a celorepublikový flashmob, který natočili Taťána G. Brzobohatá, Ondřej G. Brzobohatý, Vlastimil Harapes a Elis Mraz pod vedením choreografa Marka Zelinky. Letošní ročník vznikl ve spolupráci Nadace Krása pomoci a je doprovázen heslem „Kdo tančí, nestárne“, které vyzývá veřejnost, aby podpořila úsilí nadace nadále zlepšovat životy seniorů.

Mezinárodní den tance 2021 aneb „Kdo tančí, nestárne!“

Mezinárodní den tance 2021 aneb „Kdo tančí, nestárne!“

Program oslavy bude možné sledovat zdarma ve čtvrtek 29. dubna od 10:30 na facebookové stránce Art 4 People či v události, na www.mezinarodnidentance.cz nebo YouTube Art 4 People

„Už se blížíme do finále a já věřím, že celodenní taneční program nabídne široké veřejnosti pohyb a kulturu, která nám všem tak schází. Diváky čeká skutečně pestrý program včetně toho nejlepšího z taneční scény. Děkuji všem partnerům, kteří do toho s námi šli i v on-line prostředí,“ uvedl Martin Kolda, dramaturg Mezinárodního dne tance a ředitel Art 4 People.

Manažerka projektu Alexandra Šebestová doplňuje: „Usilujeme o maximální zapojení veřejnosti do charitativní on-line kampaně Nadace Krása pomoci s heslem „Kdo tančí nestárne!“. Prozradím, že pouze taneční flashmob oslovil přes 100 000 lidí po celé České republice.“ Pokud chcete pomoci seniorům , můžete přispět prostřednictvím TÉTO sbírky.

Během celodenního programu vystoupí taneční soubory předních českých tanečních institucí, kterými jsou Národní divadlo Praha, Národní divadlo moravskoslezské, Národní divadlo Brno, Jihočeské divadlo, Moravské divadlo Olomouc, Divadlo J. K. Tyla v Plzni, Divadlo F. X. Šaldy Liberec a další profesionální tělesa, poloprofesionální soubory i amatérské skupiny. V programu nebude chybět vysílání tréninku u baletní tyče pod taktovkou uměleckých šéfů a baletních mistrů včetně Darii Klimentové z The Royal Ballet School. Uvedena bude filmová skeč Jiřího Kyliána, světově uznávaného tanečníka a choreografa, držitele mnoha mezinárodních ocenění, který byl v roce 2019 jmenován rytířem francouzské Akademie krásných umění v Paříži. V rámci programu se nově uskuteční taneční soutěž Salsa Open, které se účastníci budou moci zúčastnit ze svých domovů.

Zdroj: Art 4 People

Témata článku

Art 4 PeopleMezinárodní den tance

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: