Mezinárodní den tance 2022 je zpět a s ním i taneční flashmob

Mezinárodní den tance, který se koná tradičně 29. dubna, se letos po dvou covidových letech konečně vrací zpět na Střelecký ostrov. Vstup na akci je pro všechny opět zdarma a tým Art 4 People pro návštěvníky i letos připravil bohatý program, který nabídne taneční show, workshopy různých žánrů (standard a latina, swing, bachata, salsa aj.), tančírny, společný baletní trénink, přehlídku tanečních konzervatoří, Gala profesionálních tanečních souborů a samozřejmě také taneční flashmob. Choreografii flashmobu letos vytvořila Lenka Nora Návorková, tanečnice, choreografka a vítězka StarDance, na hudbu Miraie Navrátila, který letos během oslav zahraje naživo. Natáčení propagačního spotu se opět zúčastnila Taťána Kuchařová za Nadaci Krása pomoci, a další osobnosti české taneční scény. Zapojit se do flashmobu může úplně každý. Více info o akci na www.mezinarodnidentance.cz.

Mezinárodní den tance 2022 je zpět a s ním i taneční flashmob

Mezinárodní den tance 2022 je zpět a s ním i taneční flashmob

„Mezinárodní den tance jsme v uplynulých dvou letech slavili kvůli covidovým omezením online, proto jsme strašně rádi, že se konečně můžeme vrátit na Střelecký ostrov a užít si tento den všichni pohromadě, jak to má být. Do tanečního flashmobu, který každoročně oznamuje přibližující se termín oslav tance a zároveň usiluje o zapojení co nejširší veřejnosti do programu, se pak může zapojit úplně kdokoliv,“ uvedl Martin Kolda, ředitel Art 4 People.

Letošní choreografii vytvořila tanečnice a choreografka Lenka Nora Návorková, účastnice StarDance na na píseň „Chci tančit“ od Miraie Navrátila – na vzniku videoklipu, který nabádá diváky k zapojení se do flashmobu, se podíleli Taťána Kuchařová, Lenka Nora Návorková, Tereza Bufková (Prusková) a další, kterým tímto patří velké díky. Fanoušci oslav tance se mohou choreografii naučit podle ilustračního videa zde už teď a přijít si ji se všemi účinkujícími zatančit 29. dubna na Střelecký ostrov, kde jim k tomu Mirai zahraje naživo.

Účast na Mezinárodním dni tance 2022 přislíbila většina každoročních partnerů akce, mezi nimi např. baletní soubor Národního divadla v Praze, Národní divadlo Brno, Národní divadlo moravskoslezské, Moravské divadlo Olomouc, Jihočeské divadlo, Divadlo F. X. Šaldy Liberec, Divadlo J. K. Tyla, Slezské divadlo Opava, Pražská taneční konzervatoř, Konzervatoř hl. m. Prahy, Bohemia balet, Taneční centrum Praha a další. V programu vedle Gala profesionálních tanečních souborů nejen výše uvedených tanečních subjektů nebude chybět ani trénink u baletní tyče pod taktovkou jejich uměleckých vedoucích a baletních mistrů. Po slavnostním zakončení programu bude následovat afterparty/tančírna s hudebním doprovodem DJ.

Zdroj: Art 4 People

Témata článku

Art 4 PeopleMezinárodní den tance

Střelecký ostrov

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: