Mezinárodní festival ImPulsTanz se nebojí. Zve na letošní ročník

Kolektiv mezinárodního vídeňského festivalu ImPulzTanz přišel s programem na letošní ročník. Uskuteční se od 15. července do 15. srpna 2021 a přivítá jak ikonické tvůrce, tak nové tváře. Rovněž inscenace budou velkoformátové i intimní.

Cascade (Meg Stuart). Fotot Martin Argyroglo.

Cascade (Meg Stuart). Fotot Martin Argyroglo.

Místa na workshopech a výzkumných seancích, které proběhnou v rámci festivalu, se rezervují od 15. dubna, všechny ostatní vstupy od 15. června. Jako obvykle budou inscenace zasazeny mimo jiné do několika věhlasných vídeňských muzeí.

Svou účast potvrdila řada významných choreografů, mezi nimi například Meg Stuart, která uvede svou nejnovější práci Cascade. Vrací se také několik na festivalu již zavedených tvůrců, kteří poletech znovu uvedou své úspěšné choreografie. Patří mezi ně například švýcarská choreografka Anna Huber, která po celých dvaceti letech znovu zatančí své sólové vystoupení, které nastudovala z nových perspektiv a dotkne se mimo jiné tématu v čase se měnícího těla.

Vrátí se také titul, který byl ve Vídni prezentován již v letech 2006 a 2009, avšak podle tvůrců je dnes ještě aktuálnější než v době svého vzniku. Je jím inscenace Umwelt choreografky Maguy Marin, která přinese nekompromisní a syrovou taneční reflexi o roli náboženství, moci, lásky a ohrožení planety. Na programu je také feministicky laděná inscenace Astrit Ismaili s názvem Fiebre.

Doprovodný program festivalu slibuje na 180 workshopů a výzkumných projektů, mezi nimiž si vyberou profesionálové i amatéři. ImPulsTanz by letos neměl být ochuzen ani o populární workshop Public Moves, který denně nabízí bezplatné lekce pro návštěvníky jakéhokoliv věku i schopností. Informace budou postupně přibývat na webových stránkách festivalu www.impulstanz.com.

Zdroj: ImPulzTanz

Témata článku

Anna HuberAstrit IsmailiMaguy MarinMeg Stuart

Tanec

Impulstanz

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: