Mezinárodní festival tance, tanečního a pohybového divadla Tancesse 2014 v květnu v Brně

Mezinárodní festival tance, tanečního a pohybového divadla Tancesse 2014 v květnu v Brně

Mezinárodní festival tance, tanečního a pohybového divadla Tancesse 2014 v květnu v Brně

V Brně se v květnu uskuteční šestý ročník festivalu Tancesse, kterého se pravidelně účastní české a zahraniční soubory převážně z oblasti scénického tance. Zahraničním hostem festivalu bude letos soubor z Polska Akro Dance Theatre Toruň. Festival bude zahájen 19. května netradiční vernisáží k výstavě tanečních fotografií v ulicích centra Brna.Vernisáž bude ve znamení pohybu. Černě odění mimové coby živé stojany budou proplouvat s obrazy po parku Lužánky, ulicí Lidická, Moravským náměstím a skončí v ulici Česká. V živých obrazech budou v různých formacích vstupovat mezi kolemjdoucí od 17 do 18 hodin. Je to takový festivalový úvod, kdy prezentujeme program i workhsopy, na které se lidé mohou ještě na poslední chvíli přihlásit“, uvádí ředitelka festivalu Věrka Bělehrádková.
Hlavní část festivalu proběhne od pátku 23. května do neděle 25. května. Od pátečního večera se představí první účinkující, ostatní choreografie zatančí soubory v sobotu odpoledne i večer v Bezbariérovém divadle BARKA (program na www.tancesse.cz).
Dopoledne v sobotu a neděli budou probíhat taneční workshopy pro veřejnost. Letos si organizátoři připravili bohatou nabídku – kompozice v prostoru, upside down technika, kontaktní improvizace, výrazový tanec. Specialitou bude letos workhsop fyzického divadla, který začne už v pátek večer a v sobotu odpoledne bude jeho výsledek prezentován v rámci festivalového programu. Lektory jsou profesionální taneční pedagogové z ČR i ze zahraničí, můžeme jmenovat například Dano Račka (SK), Petru Fornayovou (SK) nebo Pierra Nadauda (FR).
Festival se charakterizuje zvoleným ústředním tématem Pohyb – tanec – divadlo, které se line celým průběhem festivalu. Přehlídka nabízí mnoho námětů pro tvořivou divadelní a taneční práci, specificky pro spojení fenoménu DIVADLO a TANEC v podání mladých tvůrčích lidí.
Registrace na jednotlivé workshopy a rezervace vstupenek na představení lze provést na adrese: verisima@luzanky.cz. Výstava fotografií bude k vidění do poloviny června v SVČ Lužánky. Festival pořádá SVČ Lužánky ve spolupráci s tanečním souborem Cyranovy boty, z. s. Více: www.tancesse.cz

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: