Mezinárodní MOVE fest zamíří podruhé do Ostravy

Mezinárodní MOVE fest zamíří podruhé do Ostravy

Mezinárodní MOVE fest zamíří podruhé do Ostravy

Druhý ročník festivalu MOVE fest se bude konat v termínu od 20.–24. května 2015. Letošní ročník přichází hned s několika novinkami. Termín konání se posouvá do druhé poloviny května a řada představení se nově přemístí do exteriérů a do ulic. MOVE fest divákům nabídne jak zahraniční umělce, tak ostravské rodáky.
Festival otevře Hunting session, představení Milana Tomášika, které diváky podle jeho slov: „Zavede doprostřed hlubokých lesů, kde myslivci a hobby lovci obkličují vyplašenou zvěř.“ Téma lovu se stalo přirozeným spojovacím prvkem i dalších představení letošního MOVE fest Ostrava. Dalším z nich je Dark Horse – jediné uvedení tohoto projektu u nás, které s sebou z Norska přiveze současná česká choreografka Lenka Vagnerová & Norrdaans.
Představení Ženy pod taktovkou seskupení SKUTR & Adéla Laštovková Stodolová bude hledat odpovědi na otázky čistě ženského charakteru. Tvůrce bude zajímat: „Jak žijí v dnešním světě ženy? Jsou na lovu. Co dělají, když je toho na ně moc? Zavařují?“
Součástí pětidenního festivalu pak bude projekce záznamu a dokumentu Labutí jezero švédského choreografa Alexandera Ekmana. V neposlední řadě se návštěvníci mohou těšit na novocirkusovou skupinu z Norska Sirkus Aikamoinen.
Festival nabídne nejen taneční představení, ale také aktivní zapojení návštěvníků v podobě tanečních workshopů. Další informace například na https://www.facebook.com/moveostrava, https://www.facebook.com/events/1521670431425375/ Zdroj: MOVE fest Ostrava

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: