Mezinárodní týdny tance: pozvánka na představení 6. a 8. ledna

Mezinárodní týdny tance: pozvánka na představení 6. a 8. ledna

Mezinárodní týdny tance: pozvánka na představení 6. a 8. ledna

Mezinárodní týdny tance, nejstarší český festival současného tance, vznikl z tradice pravidelných seminářů a představení Tanečního centra Univerzity Karlovy se zahraničními umělci a pedagogy v první polovině 80. let. V průběhu let prošel mnohými změnami, ale vždy si zachoval formu jakési burzy kontaktů a přehlídky současné tvorby v tanečním žánru za předchozí sezónu. Mezinárodní týdny tance 2013 jsou už 27. ročníkem.
V neděli 6. ledna od 19.00 hodin v Divadle ABC proběhne slavnostní Gala představení. Diváci uvidí choreografie významných českých i zahraničních umělců v podání členů profesionálních souborů – Baletu Národního divadla Moravskoslezského, Baletu Jihočeského divadla, Pražského komorního baletu, Sandalfon Dance Company a mnoha dalších souborů z Prahy a českých regionů. Toto představení nabízí možnost prezentace jejich komorního repertoáru a jeho účelem je navázat širší vzájemnou spolupráci, která vyvrcholí v příští sezoně při jubilejním 50. ročníku festivalu tance a hudby Zlatá Praha.
V úterý 8. ledna 2013 ve stejný čas se na scéně Městské knihovny v Praze uskuteční představení s názvem Happening tanečních konzervatoří. Program tohoto večera bude sestaven z ukázek současného tanečního divadla v interpretaci nastupující generace – studentů vybraných konzervatoří a tanečních škol.
Večerní představení budou doplněna také výchovnými programy pro žáky základních a středních škol. Dále proběhnou již tradiční součásti festivalu, jako jsou semináře, lekce, workshopy, besedy a projekce. Organizace festivalu je zajištěna produkcí občanského sdružení studentů Mezinárodního centra tance, které se v minulosti na organizaci podílelo jako spolupořadatel, v posledních letech již velmi výrazně. Partnery jsou především divadla, kde probíhají představení. Festival jako kulturně-vzdělávací akce nabízí možnost konfrontace práce jednotlivých tanečníků a souborů, možnost rozšíření praktického i teoretického vzdělání v oboru vzájemnou výměnou informací a navázání nových kontaktů. Zdroj: TCP

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: