Michail Baryšnikov a Ana Laguna míří do českých kin

Michail Baryšnikov a Ana Laguna míří do českých kin

Michail Baryšnikov a Ana Laguna míří do českých kin

Dne 27. ledna 2018 oslaví sedmdesáté narozeniny jeden z největších tanečníků 20. století Michail Baryšnikov. Při této příležitosti uvede společnost Beverly Matous Distibution do českých kin umělecký projekt Place v choreografii Matse Eka, ve kterém se věnuje tématu zkoumání těl zralých tanečníků. Vytvořil ho pro světově proslulého tanečníka Michaila Baryšnikova a Anu Lagunu, která je Ekovou dvorní tanečnicí. Režisérem filmového zpracování je švédský režisér Jonas Åkerlund. Film bude k vidění v kinech po celé České republice, jejich přehled naleznete zde.

Choreografie Place byla poprvé uvedena v Dansens Hus ve Stockholmu v srpnu 2007. Hudbu složila švédská hudební skupina The Fleshquartet (která s Matsem Ekem spolupracovala i na jeho baletech Apartment a Fluke). Scénograf Peder Freij se společně s Matsem Ekem již v minulosti podílel na ztvárnění baletů Smoke a Sleeping Beauty.
Od stockholmské premiéry bylo Place provedeno na jevišti v Řecku v létě 2008 a v roce 2009 se objevilo na festivalech Holland Festival a Pina Bausch Festival ve Wuppertalu.

Zdroj: Beverly Matous Distibution

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: