Mime Fatale uvede novou inscenaci Město s tlukoucím srdcem

Mime Fatale uvede novou inscenaci Město s tlukoucím srdcem

Mime Fatale uvede novou inscenaci Město s tlukoucím srdcem

V pondělí 9. listopadu 2015 uvede pantomimická skupina Mime Fatale v A Studiu Rubín na Malostranském náměstí novou inscenaci inspirovanou Gustavem Meyrinkem s názvem Město s tlukoucím srdcem, ve kterém vystoupí Michaela Hradecká, Tereza Těšínská a Kateřina Votočková. V jednom večeru bude představení uvedeno hned dvakrát v 19:00 a ve 21:00 hodin.
Motto inscenace zní: „Město promlouvá skrze lidi, kteří v něm žijí.“ Osobní výpověď, která bude převzatá zčásti i od diváků je jedním z důvodů, proč se autorky rozhodly pro netradiční uspořádání hlediště. Kapacita sálu bude značně omezena, což podtrhne intimitu inscenace.
„Je pro nás zajímavá atmosféra mystických seancí, které jsou přítomny snad v každé době. Praktiky, které se na nich provozují, jsou často jen iluzemi a mohou působit i směšně, což jako vystudované mimky také rády parodujeme,“ říká Tereza Těšínská, dramaturgyně a jedna z hereček představení a dodává: „Pointa je ale někde jinde. Člověk může zažít nevšední duchovní stavy na seanci, ale i ve svém soukromí. O tom také často píše Gustav Meyrink, který nás inspiroval. Ve spojení s jeho zalíbením v našem městě a tím, že se opravdu říká, že ´pod Prahou vře krev´ – že je zde ukryto plno tajemství – je to velmi dobrodružná práce.“
Mime Fatale mají jako soubor za sebou už řádku inscenací. Původně jako studentky Katedry pantomimy HAMU vytvořily kabaretní představení Na Plechárně. Následovalo Push the Button s tématikou PC her a nakonec cikány a balkánskými motivy inspirovaný Balkán. Město s tlukoucím srdcem je zatím nejkomornější prací této skupiny – účastní se jej jen tři z pěti stálých protagonistek skupiny.

Zdroj: Mime Fatale

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: