Na festivalu KoresponDance se v červenci roztančí kola

Na festivalu KoresponDance se v červenci roztančí kola

Na festivalu KoresponDance se v červenci roztančí kola

Festival KoresponDance 2014 (CZ/SK/FR/IT) proběhne 5. července ve Žďáru nad Sázavou. Loňský první ročník Mezinárodního festivalu tance a pohybového divadla KoresponDance přinesl nezapomenutelné představení Něžný bagr. I letos díky českým a zahraničním umělcům ožije genius loci magického barokního prostoru bývalého kláštera a zámku Kinských ve Žďáru nad Sázavou a s ním celé město.
Tanec bude rezonovat s divadlem a hudbě dá pohyb. Bude to festival plný překvapení, kde se potká barokní zpěv se současným tancem Paca Dèciny (IT) v nádherném představení Artuš, kde město ožije v rytmu hudebně divadelního průvodu a Tančících kol Dominiqua Boivina a Pierra Nadauda (FR). Svou jemností a hravostí rozesmějí i dojmou Anna Polívková a Halka Třešňáková (CZ) v představení příchod Přechod odchod, stejně jako Bára Látalová (CZ) v představení Margaretha vypravuje. V programu festivalu nebude chybět ani představení s prvky akrobacie Tešlon a Frkl v podání Lukáše Karáska (CZ) a Florenta Golfiera (FR). A jedinečný zážitek bezpochyby přinese i koncert barokní hudby, který uvedeme ve spolupráci s festivalem Musica Figurata. Koncert zazní v jedné z nejvýznamnějších Santiniho staveb, v kostele Sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře,“ slibují organizátoři.
„Žďár nad Sázavou letos ožije díky doprovodnému programu festivalu KoresponDance mnohem dříve, aby měli žďárští obyvatelé možnost nasát festivalovou atmosféru, zapojit se do příprav festivalu a stát se jeho součástí,“ říká ředitelka Centra choreografického rozvoje SE.S.TA Marie Kinsky.
Už během května a června přijedou do zámku umělci na rezidenční tvůrčí pobyty, od poloviny června pak dorazí italský choreograf Paco Dècina. Ten bude připravovat společně se svým kolegou kontratenoristou Sébastianem Fournierem (FR) a s místními tanečníky, hudebníky a zpěváky tvůrčí projekt, jehož výsledek pak budou moci diváci zhlédnout během festivalu. V plném proudu už budou také přípravy na hudebně divadelní průvod městem a Tančící kola pod taktovkou francouzských choreografů Dominiqua Boivina a Pierra Nadauda.
Od 30. června do 4. července se ve Žďáru nad Sázavou uskuteční také první Letní umělecký příměstský tábor zaměřený na rozvoj kreativity, otevřený všem dětem ve věku od 9 do 15 let. Tábor povedou zkušení umělci z ČR s pedagogickou praxí Barbora Látalová (tanec), Jakub Folvarečný (divadlo) a Tomáš Fingerland (hudba).
Festival KoresponDance letos nabídne kromě tanečních a divadelních představení nejrůznější projekce, hudební koncerty, výstavy, komentované a volné prohlídky expozic. Festival KoresponDance 2014 pořádá Centrum choreografického rozvoje SE.S.TA pod záštitou hejtmana Vysočiny Jiřího Běhounka a starostky Žďáru nad Sázavou Dagmar Zvěřinové. Zdroj: SE.S.TA

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: