Na letošní Letní Letné uvede akrobatická skupina DaeMen premiéru LOSER(S)

Na letošní Letní Letné uvede akrobatická skupina DaeMen premiéru LOSER(S)

Na letošní Letní Letné uvede akrobatická skupina DaeMen premiéru LOSER(S)

Akrobatická dvojice DaeMen, známá mimo jiné jako vítěz první série televizní soutěže Česko Slovensko má talent, připravuje s dalšími akrobaty, sportovci a tanečníky novocirkusové představení nazvané LOSER(S). Jeho premiéra proběhne 18., 19. a 21. srpna na festivalu Letní Letná v Praze. „Letošní ročník nabídne řadu novinek a premiér, představení LOSER(S) je pouze jednou z mnoha. Také se například těšíme na světovou premiéru kanadsko-francouzsko-belgického souboru La Compagnie du Poivre Rose s živou hudbou Ivy Bittové nebo na první pražské uvedení představení Dolls souboru Cirk La Putyka,“ říká ředitel Letní Letné Jiří Turek.
Představení LOSER(S) bude reflektovat fakt, že v dnešním zrychleném tempu společnosti mnoho lidí ztrácí svoji osobnost a vizi svého jak soukromého tak partnerského života. Chce si klást otázku, kde se nalézají naše hranice, kdo je naším vzorem, láskou a partnerem,“ uvádějí tvůrci. „Vedle výher přináší život také prohry. Člověk se stává lůzrem, a to třeba i na poli lásky. Vpřed se ubírá cestou krkolomnou, trnitou a záblesky radosti dávají naději, že třeba někdy dospěje k cíli a zvítězí,“ doplňují.
Režie a choreografie se ujal choreograf a tanečník Jarek Cemerek, kostýmy navrhly Checher - Adéla Laštovka Stodolová a Eva Suchánková, body drumming: Carli Jefferson, light design: Michal Bláha, hudbu složil Ondřej Havlík. Účinkují Jana Telcová, Jana Vrána, Petr Horníček, Jindřich Panský, Lukáš Macháček, Matyáš Ramba, Vítek Ramba a Ondřej Havlík.
Mezinárodní festival nového cirkusu a divadla Letní Letná proběhne od 17. srpna do 2. září 2014 na tradičním místě v pražských Letenských sadech. Po pěti letech se na Letnou se svým magickým šapitó vrátí francouzský soubor Cirque Trottola, tentokrát s novým představením Matamore, které vzniklo ve spolupráci s Petit Théâtre Baraque. Extrémní, syrovou, adrenalinovou podobu nového cirkusu slibuje divákům Letní Letné další francouzský soubor Cirque Inextremiste, jehož představení Extrêmités je založeno na akrobacii na konstrukcích z prken, železa a propanbutanových láhví. Jak vypadá interakce nového cirkusu a živé hudby v podání Ivy Bittové ukáže ve světové premiéře kanadsko-francouzsko-belgický soubor La Compagnie du Poivre Rose. Představení Le Poivre Rose (Růžový pepř), které prostředky nového cirkusu zkoumá role žen a mužů, vzniká v koprodukci s festivalem Letní Letná a závěrečné zkoušení proběhne v srpnu v Praze. Oblíbený český soubor Cirk La Putyka uvede na Letní Letné pražskou premiéru nejnovější inscenace Dolls.
Vstupenky na všechny uvedené soubory a premiéry jsou již v prodeji. Festival dále nabídne české soubory nového cirkusu, pohybového divadla či klaunerie, až 4x denně dětská představení, výtvarné a cirkusové dílny, posezení v příjemné kavárně, která se večer změní v pulzující bar. Více informací a prodej vstupenek na www.letniletna.cz. Zdroj: Letní Letná

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: