Na sedmém ročníku choreografické soutěže no ballet! v Německu se představí i Pražský komorní balet

V německém Ludwigshafenu se koná ve dnech 8.–10. listopadu sedmý ročník mezinárodní choreografické soutěže „no ballet“. Letos bude mezi přihlášenými zastoupena také Česká republika prostřednictvím Pražského komorního baletu. Prezentovat se bude choreografií Hany Turečkové Mono no Avare. Soutěž má i slovenského zástupce, tím je choreograf Jan Ševčík, působící však už víc než deset let v Nizozemí, s dílem Adelaars (Orli) z roku 2011.
Porota soutěže, která je koncipovaná podobně jako velká choreografická soutěž v Lugwigshafenu, sestává z profesionálů oboru, choreografů, intendantů, režisérů, hudebníků, tanečních kritiků. V uplynulých šesti letech přišlo do soutěže téměř 1500 přihlášek od umělců z 50 různých národů a z akce se stala významná mezinárodní událost, která chce bourat hranice mezi tanečními styly, kulturami, generacemi i národnostmi, a to prostřednictvím tance jako univerzálního jazyka.
Moto „no ballet“ znamená, že v této soutěži jde o současný a nezaměnitelný jazyk tance, a to jak technik zažitých, tak nových. Cení se inovace a život, protože tanec má podle organizátorů nabíjet i vyčerpávat, má být podívanou i zamyšlením, překvapovat. Více:

http://www.theater-im-pfalzbau.de/tanzwettbewerbe/noballet.html

Témata článku

Německo

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: