Na Smíchovské náplavce u železničního mostu dnes začíná festival Arena

Na Smíchovské náplavce u železničního mostu dnes začíná festival Arena

Na Smíchovské náplavce u železničního mostu dnes začíná festival Arena

Letos bude festival desetidenní a nabídne i tvorbu mimo produkci Divadla Bratří Formanů. Petr Forman však přímo pro festival soubory a představení vybíral. Vystoupí třeba švýcarský provazochodec David Dimitri s představením L’Homme Cirque či francouzský umělec Boris Gibé se svou novinkou L’Absolu. Novinkou bude také spolupráce festivalu s cirkusovou školou FLIC z Turína, jejíž 24 studentů v Praze připraví své absolventské představení pod dohledem lektora nového cirkusu Roberta Magra, „ušité“ doslova na míru prostoru divadelní lodi Tajemství. Festival proběhne od 14. do 24. června 2018 na Smíchovské náplavce u železničního mostu. Vstup do areálu je po celou dobu konání festivalu zdarma.

Festival Arena proběhne na místě, kde dříve stávala Arena Pavla Švandy sloužící téměř sedmdesát let jako divadlo a jako místo k setkávání. Pro všechny návštěvníky je připraven program v podobě dílen, představení a průběžných výstupů účinkujících v prostoru areálu.  V loňském roce festival navštívilo více než šest tisíc diváků a všechna představení byla vyprodaná.
„Festival Arena se soustředí na propojování světů a jednotlivých projektů. S tím souvisí i koncepce oživení veřejného prostoru Smíchovské náplavky u železničního mostu. Oživení místa je pro nás stejně důležité jako program. Přejeme si vytvořit prostor, kde si návštěvníci mohou odpočinout, vychutnat začátek léta a spočinout v náručí přírody, snů a smělých i odvážných výprav do světa lidské fantazie,“ dodává Petr Forman.

Zdroj: Festival Arena

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: