Nabitá sezóna 420PEOPLE a pozvánka na Novou scénu v únoru

Progresivní český taneční soubor 420PEOPLE prožívá začátek nového roku plný mimořádně atraktivních pracovních výzev.
Začátkem ledna protagonisté 420PEOPLE Nataša Novotná a Václav Kuneš v pražské hale Trafačka natáčeli unikátní dance fashion film režiséra Jakuba Jahna, který bude mít premiéru na Festivalu tanečních filmů 2013 (koná se 18. – 20. dubna v Bio OKO v Praze). Spolu se skvělými tanečními výkony filmu dominuje kolekce Les Choses de la Vie...návrháře Marcela Holubce.
Velkou událostí je pro Natašu Novotnou a Václava Kuneše spolupráce s proslulou francouzskou tanečnicí Sylvií Guillem, v minulosti hvězdou pařížské Opery i Královského baletu v Londýně, nyní londýnského Wells divadla současného tance, na jejím gala představení 6000 Miles Away. Tvoří jej choreografie, pod kterými jsou podepsáni tři nejvýznamnější tvůrci současnosti: Jiří Kylián, William Forsythe a Mats Ek. Nataša Novotná a Václava Kuneš tančí Kyliánův duet 27’52“. Vystoupili 3. února v Říme, kde inscenace 6000 Miles Away získala prestižní ocenění Award for Best choreography seen in Italy in 2012 udělované magazínem Danza&Danza. V březnu se chystají reprízy projektu na australském turné s vystoupeními v Adelaide a v známé Opeře v Sydney.

A kdy se svých oblíbených tanečníků dočkají opět čeští diváci? Společná inscenace Orchestru BERG a souboru 420PEOPLE M is for… je na programu Nové scény Národního divadla 20. února od 20.00 hodin. Jde o první reprízu originálního projektu, který nekonvenčním způsobem spojuje současnou hudbu a současný tanec. Večer opět začíná projekcí filmu M is for Man Music Mozart Petera Greenawaye s původní hudbou Louise Andriessena v live provedení Orchestru BERG. Druhou část tvoří nedávno premiérovaná kompozice Resonance na pěší vzdálenost, ve které choreografka Nataša Novotná rozpohybovala tanečníky i hudebníky za pomoci vibrující hudby Jana Trojana. Videoukázku si můžete pustit na tomto odkazu: http://vimeo.com/59090154

420PEOPLE jsou dnes prestižním tanečním souborem, který na přelomu let 2006/2007 založili Václav Kuneš a Nataša Novotná – bývalí dlouholetí členové Nederlands Dans Theater Jiřího Kyliána. Ve spolupráci s umělci z různých oborů naplňují svou uměleckou vizi a produkují tvorbu s pomyslnou značkou Made by Czechs, soubor 420PEOPLE je však zároveň organickou součástí mezinárodní tvůrčí scény. Soubor se od roku 2009 těší podpoře ze strany Nadace BNP Paribas.

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: