Nadační fond pro taneční kariéru připravil publikaci 10 kroků jak začít novou kariéru

Změna kariéry je zpravidla komplikovaná a komplexní záležitost, která výrazně ovlivňuje profesní i soukromý život, ať už se do ní pouštíme v jakémkoliv věku, životním období nebo profesní oblasti. Pro tanečníky, artisty a další pohybové umělce, operní zpěváky či některé hudebníky je změna kariéry předvídatelnou součástí jejich profesní dráhy. Jaké jsou nejlepší kroky k úspěšné změně, se dočtete ve studii Jany Bohutínské, která vznikla v rámci projektu Tematická síť pro uplatnitelnost umělců z oblasti Performing arts.

Nadační fond pro taneční kariéru připravil publikaci 10 kroků jak začít novou kariéru

Nadační fond pro taneční kariéru připravil publikaci 10 kroků jak začít novou kariéru

Jedná se o povolání, která zpravidla nelze vykonávat do řádného věku odchodu do důchodu, ať už s ohledem na vysoké požadavky kladené na pohybový aparát a související úrazy, nebo fyzické opotřebení a stárnutí těla, či kvůli uměleckým a estetickým zákonitostem daného oboru.

Cíle publikace je především nabídnout materiál k přemýšlení, otázky, tipy, cvičení, informace a postupy, inspiraci a motivaci všem umělcům, kteří o změně kariéry teprve předběžně uvažují, stejně jako těm, pro které je profesní změna již zcela žhavým tématem. Publikace je přímo určená k praktickému využití a doufáme, že se může stát odrazovým můstkem pro pozitivní profesní rozvoj i úspěšnou kariérní změnu. A to v duchu následujícího motta, které „10 kroků jak začít novou kariéru“ pomyslně zastřešuje.

Zdroj: Nadační fond pro taneční kariéru

Témata článku

Jana BohutínskáNadační fond pro taneční kariéru

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: