Národní divadlo moravskoslezské představilo premiéry pro příští sezonu

Národní divadlo moravskoslezské představilo premiéry pro příští sezonu

Národní divadlo moravskoslezské představilo premiéry pro příští sezonu

Národní divadlo moravskoslezské představilo seznam premiér příští divadelní sezony. Divadlo se svým sloganem také připojuje k debatám o centru Ostravy – Divadlo je v centru!!! V centru města, dění, kultury, pozornosti, v centru zájmu. Tak zní motto 98. divadelní sezóny NDM.
„Zapojujeme se takto i do permanentních a dle mě potřebných debat o centru Ostravy, jeho oživení,“ uvádí ředitel NDM Jiří Nekvasil. „Naším aktuálním příspěvkem k tomuto tématu je skutečnost, že každý den, kdy v jednom či obou divadlech hrajeme, přichází do centra kvůli nám až 1 100 lidí. Naše divadlo a jeho produkce jsou dostatečným důvodem, proč do centra přijít. Obě naše divadelní budovy se v centru města nacházejí a divadlo se v nich hraje přes 100 let (přesněji v jedné 122 a ve druhé 109)!“ pokračuje Jiří Nekvasil.
Nutnost tohoto tématu také podtrhuje vizuál sezony – fotografie s agitačním ukazováčkem, jehož autorem je ostravský výtvarník Jiří Šigut.
První baletní premiéra nazvaná Dva světy / jeden svět představí choreografie Jiřího Kyliána a Ohada Naharina. „Zařazení jejich děl mezi pravidelná představení divadla je sám o sobě důležitý signál, který indikuje kvalitu interpretů a také pozici baletního souboru NDM. Jednoduše řečeno, ne každý na to má, aby mu byla udělena výsada získat do repertoáru díla těchto dvou pánů, kteří si tradičně velice hlídají kvalitu jevištního provedení svých choreografií. V případě baletu NDM je to navíc již druhá práce Jiřího Kyliána, kterou v krátké době po sobě uvede,“ sdělila členka umělecké rady NDM a ředitelka české pobočky Kyliánovy nadace v Praze Elvíra Němečková.
Další připravovanou baletní premiérou bude inscenace Tři mušketýři v choreografii Paula Chalmera.
„Balet NDM také divákům nabídne již tradiční Mezinárodní gala a oslavy Mezinárodního dne tance,“ dodává šéfka souboru Lenka Dřímalová.

Prodej nového předplatného bude zahájen 14. dubna 2016.

Zdroj: Národní divadlo moravskoslezské

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: