Národní divadlo moravskoslezské vstupuje do nové sezóny s mottem RE!START

Národní divadlo moravskoslezské nabídne svým divákům v sezóně 2021/2022 celkem 22 premiérových titulů: sedm oper, devět činoher, tři baletní inscenace a tři muzikály.

Korzár (Balet NDM). Foto Serghei Gherciu.

Korzár (Balet NDM). Foto Serghei Gherciu.

Na repertoáru pro tuto sezónu zůstává také dalších 25 titulů z minulých sezón. Některé nové inscenace jsme mohli zahrát jenom párkrát, některé měly dokonce před lockdownem pouze premiéru. Je potřeba uvést vše do chodu, vrátit již hotovým inscenacím původní lesk, energií a šarm! Čili jeden velký restart! 103. sezónu začínáme již 19. srpna 2021 návratem inscenace jednoho z nejúspěšnějších muzikálů všech dob – West Side Story. Po premiéře v únoru 2020 jsme mohli odehrát jen několik repríz a pak přišel první zákaz a krátce po začátku minulé sezóny druhý, takže my zkoušíme od začátku srpna a je to vlastně práce zcela od začátku jako na nové inscenaci,“ řekl ředitel a zároveň režisér muzikálu Jiří Nekvasil.

Věříme, že 103. sezóna už bude skutečným restartem pro nás pro všechny a že konečně divákům odehrajeme všechny premiéry, které jsme naplánovali. Některé z nich jsme posouvali dokonce ob jednu sezónu, některé byly v plánu v sezóně uplynulé a soubory na nich už intenzívně pracovaly,“ řekl ředitel NDM Jiří Nekvasil.

Příznivce romantických tanečních příběhů potěší už od 16. září balet Korzár Adolpha-Charlese Adama a Jorise Barcaroliho v choreografii Michela Bejara. Baletní soubor NDM nabídne v listopadu poprvé Mahlerovy vzpomínky, které pro ostravský balet vytvořil společně s tanečníky přímo v Ostravě norský choreograf Jo Strømgren. Použil především hudbu Gustava Mahlera. Balet je inspirován životem slavného dirigenta a skladatele. V květnu 2022 bude mít premiéru dílo Carmen na hudbu Rodiona Ščedrina a Georgese Bizeta.

Zdroj: www.divadlo.cz

Témata článku

CarmenJo StromgrenKorzárMahlerovy vzpomínkyMichel Bejar

Balet Národního divadla moravskoslezkého

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: