Národní divadlo moravskoslezské vypisuje recenzentskou soutěž, především, ale nejen pro středoškoláky

Národní divadlo moravskoslezské vypisuje recenzentskou soutěž, především, ale nejen pro středoškoláky

Národní divadlo moravskoslezské vypisuje recenzentskou soutěž, především, ale nejen pro středoškoláky

Ateliér pro děti a mládež ve spolupráci s Národním divadlem moravskoslezským vyhlašuje soutěž o autora nejlepší divadelní recenze či eseje – soutěž o Cenu Josefa Krasoslava Chmelenského! Po vzoru Josefa Krasoslava Chmelenského, jednoho z prvních českých divadelních kritiků, se mohou všichni divadelní nadšenci pustit do psaní. Do konce února 2015 stačí zaslat vlastní recenzi či esej k jedné či dvěma inscenacím, které má Národní divadlo moravskoslezské na repertoáru.
Soutěž je určena všem studentům středních škol, ale také dospělým divákům,“ uvádí divadelní lektorka NDM Tereza Strmisková: Smyslem soutěže je podnítit a rozvinout zájem studentů středních škol o divadlo a jeho kritickou reflexi.
Slavnostní vyhodnocení soutěže proběhne u příležitosti zahájení prodeje předplatného na sezónu 2015/2016. Hlavní cenou ve „studentské kategorii“ (určené studentům středních škol) i v kategorii „dospělého diváka“ (určené všem neprofesionálním recenzentům a milovníkům divadla) bude sezónní předplatné do Národního divadla moravskoslezského. V rámci vyhlášení vítězů soutěže budou mít všichni účastníci možnost potkat se a diskutovat s porotci. Jako bonus pro ně bude připraven i workshop Jany Cindlerové Malý zázrak divadelní recenze. Vítězné práce budou také uveřejněny v internetovém deníku pro kulturu a umění Ostravan.cz.
Soutěžní práce bude hodnotit odborná porota ve složení: Dagmar Radová (dramaturgyně činohry NDM), Marek Pivovar (dramaturg činohry NDM), Jana Cindlerová (teatroložka a vysokoškolská pedagožka).
Bližší informace a pravidla soutěže naleznete na webu NDM v sekci Pro školy nebo pod odkazem: http://www.ndm.cz/cz/stranka/372-recenzentska-soutez.html. Zdroj: NDM

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: