Národní galerie znovu propojí výtvarno s tancem – v rámci akce Nechť galerie tančí!

Národní galerie znovu propojí výtvarno s tancem – v rámci akce Nechť galerie tančí!

Národní galerie znovu propojí výtvarno s tancem – v rámci akce Nechť galerie tančí!

V sobotu 1. února budou v pražském Veletržním paláci probíhat od 13.30 do 17.00 otevřené pohybově-výtvarné performance a dílny pro všechny generace. Dílny povede francouzský tanečník Marc Planceon spolu s dalšími performery a tanečníky. Akce probíhá v rámci Oslav 218. výročí založení Národní galerie v Praze. Pořádá ji Centrum choreografického rozvoje SE.S.TA a Lektorské oddělení Sbírky moderního a současného umění NG. Vstup i program jsou zdarma.
Příležitost zajít si do Veletržního paláce a v běžných návštěvních hodinách tam potkat tanečníky už není ojedinělá“, říká ředitelka Centra choreografického rozvoje SE.S.TA Marie Kinsky. Podobné akce, které chtějí propojit svět tance a výtvarného umění, oživit galerie a přiblížit současný tanec jejich návštěvníkům, pořádáme již od roku 2012 v rámci našeho projektu Tanec v galerii.“ Taneční a pohybové dílny byly již součástí loňských oslav výročí založení NG v Praze, kdy přilákaly velký počet malých i velkých návštěvníků.
Akce Nechť galerie tančí! se skládá z patnáctiminutové performance inspirované retrospektivní výstavou Jana Kotíka, na kterou navážou tvůrčí dílny, do nichž se budou moci aktivně zapojit všichni návštěvníci. První performance začíná ve 13.30, navazující tvůrčí dílny a krátká závěrečná prezentace výsledků jednotlivých dílen budou trvat přibližně do 15.00. Druhý blok začne v 15.30 opět performancí a zakončen bude v 17.00. Výtvarně-pohybové dílny povedou Marc Planceon (FR), Zdenka Brungot Svíteková (SK/CZ/N), Jana Novorytová (CZ), Kateřina Dietzová (CZ) a Radim Klásek (CZ). Více info: www.se-s-ta.cz

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: