Německá divadelní cena Faust a nový ředitel Compañía Nacional de Danza

V listopadu 2010 se v německém Essenu v divadle Aalto-Theater udělovaly divadelní ceny Faust. Mezi kategoriemi, které jsou oceňovány, je také choreografie a tanec:
Choreografie – čestné ocenění: Ismael Ivo 

Constanza Macras získala cenu za představení Megalopolis uvedené v Berlíně (produkce Schaubühne am Lehniner Platz Berlin a CONSTANZA MACRAS | DORKYPARK v koprodukci s Europäischen Zentrum der Künste Hellerau a MESS Sarajevo) 

Umělecký výkon v tanci – čestné ocenění: Egon Madsen

Richard Siegal v představení Logobi 05, Kampnagel Hamburg (produkce Gintersdorfer/Klaßen v koprodukci s Ringlokschuppen Mülheim a Frascati Producties. Řadu Logobi spolupořádá Kampnagel, FFT Düsseldorf a Sophiensaele Berlin)

Televizní stanice ZDFtheaterkanal udílení cen přenášela 27. 11. živě.
Přístí rok bude cena udělena ve spolupráci se spolkovou zemí Hessensko. Cenz uděluje jeden y nejstarších divadelních spolků v Evropě - Deutscher Bühnenverein. Zdroj: buehnenverein.de Compañía Nacional de Danza bude mít nového ředitele Od září 2011 se jím stane tanečník a choreograf, étoile Pařížské opery José Carlos Martínez. Proslulý španělský soubor Compañía Nacional de Danza vedl dvacet let choreograf Nacho Duato, který loni v červenci změnil zázemí a přijal místo uměleckého ředitele v Michailovského divadle v Petrohradu. Na jeho místo nastoupil tanečník a pedagog Hervé Palito, kterého v nové sezóně vystřídá Martínez.
Diváci baletních přenosů do kin tohoto tanečníka znají z několika představení, naposledy to bylo v prosinci, kdy byl uváděn záznam Labutího jezera baletu Pařížské opery. Zdroj: cndanza.mcu.es

Témata článku

Německo

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: