NoD uvede projekt SHOWROOM: když tanec inspiruje módu a móda inspiruje tanec

NoD uvede projekt SHOWROOM: když tanec inspiruje módu a móda inspiruje tanec

NoD uvede projekt SHOWROOM: když tanec inspiruje módu a móda inspiruje tanec

Nezávislá taneční skupina současného tance ConfiDANCE uvede ve čtvrtek 15. listopadu 2012 od 20.00 hod. v experimentálním prostoru Roxy/NoD taneční projekt ve spolupráci s módní návrhářkou Kristýnou Javůrkovou. Představení SHOWROOM kombinuje současný tanec s prezentací módy ve spojení s hudbou a light designem. Inscenace je založena na symbióze jednotlivých složek. Kostýmy, které jsou samy inspirované choreografií, jsou nedílnou součástí taneční scény, pohyb tanečnic vychází ze střihu a materiálu oděvu. Střih šatů, jejichž materiálem je organická bavlna, je založený na postupném vrstvení, odhalování je motivované tancem. Tanec a móda se tak vzájemně ovlivňují a prolínají.
Skupina ConfiDANCE vyznává tanec jako čistou a tvůrčí formu pohybu. Choreografii vytvořily tanečnice skupiny spolu s Věrkou Ondrašíkovou. Hudební produkci k celému představení zajistí muzikant Mikoláš Růžička, člen pražské indie-folkové skupiny Republic of Two, který hudbu namixoval na míru tomuto představení. Kontrast silných jevištních světel a malých lampiček navodí intimní atmosféru malých pokojíčků.
Nezávislá skupina současného tance ConfiDANCE vznikla v roce 2011 jako pokračování mnohaleté spolupráce sedmi tanečnic, které se poprvé setkaly v souboru Junior Domino Dance Company. Po krátké pauze, během které si každá z nich vyzkoušela mnoho různých tanečních stylů, se opět sešly dohromady, aby se věnovaly tomu, co je oslovuje nejvíce, contemporary dance. Tvorba a projekty skupiny vycházejí z motivace rozšířit publikum současného tance a přispět k jeho různorodosti prolomením hranic mezi uměleckými žánry. Členky souboru pravidelně navštěvují kurzy a workshopy pod vedením známých českých i zahraničních lektorů.
Tanečnice: Alice Budová, Natalia Babčanová, Jana Kohoutová, Tereza Kuncová, Barbora Svojtková, Markéta Štěpánková, Kateřina Vacková Více: www.confidance.cz, http://nod.roxy.cz/program?id=377

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: