Nová baletní škola Jána Nemce otevírá své kurzy

V pražském Braníku otevírá od začátku února své brány nová baletní škola Desiré. Povede ji zkušený baletní mistr Ján Nemec, který doposud působil v baletní škole na Praze 3. Hlavním smyslem baletní školy Desiré je nejen hravá forma výuky baletu, ale zároveň podpora kulturní vzdělanosti.

Nová baletní škola Jána Nemce otevírá své kurzy

Nová baletní škola Jána Nemce otevírá své kurzy

Hlavní vizí baletní školy Desiré je propojení dlouholetých zkušeností a tradice baletní výuky Jána Nemce s moderním a hravým přístupem k tomuto umění. „Naším cílem je, aby u nás děti našly v tanci radost a krásu. Nechceme u nás praktikovat pouze takový ten obávaný ,baletní dril‘, i když určitá míra disciplíny je pro tento tanec samozřejmě nezbytná,” připouští manažerka baletní školy Desiré Monika Zemanová. „Záleží, co konkrétně tanečníci očekávají, chceme vyjít vstříc všem. Plánujeme otevřít jak hravé přípravné lekce pro nejmenší děti, tak i individuální kurzy pro zájemce o profesionální baletní dráhu,” dodává Zemanová.

Desiré navíc plánuje pro své žáky množství doprovodných aktivit. Ze svých svěřenců chce vychovávat vzdělané kulturní diváky se smyslem pro estetické cítění. Proto má v plánu organizovat mimo jiné například i společné návštěvy baletních inscenací Národního divadla. Mezi další plánované aktivity patří i semináře s významnými baletními osobnostmi, účast na různých tanečních soutěžích, letní tábory i jednodenní akce v Praze. „Chceme, aby to děti u nás hlavně bavilo. V plánu máme například i populární přespávačku přímo v prostorách školy,“ říká Monika Zemanová.

Kurzy startují od 1. února 2022 v nově zrekonstruovaných prostorách baletní školy Desiré na adrese Vrbova 1427/19, Praha 4 - Braník. Vedle klasických baletní lekcí pro děti od 3 do 18 let budou v nabídce i večerní lekce baletu pro dospělé. Škola je navíc otevřena i jiným tanečním stylům, hned od února například otevírají i kurzy populárního breakdance.

Přihlášky mohou zájemci vyplňovat na webových stránkách www.baletniskola.cz. Do baletní školy Desiré se navíc mohou návštěvníci nezávazně přijít podívat v rámci dnů otevřených dveří 25., 26. a 27. ledna, vždy od 15 do 18 hodin.

Zdroj: Baletní škola Desiré

Témata článku

Baletní škola DesiréJán NemecTanec a vzdělání

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: