Nová generace tentokrát ve spolupráci studentů HAMU a FAMU

Zítra 7. října 2020 proběhne v divadle DISK další z večerů Nové generace, tj. představení studentů choreografie pražské HAMU. Tentokrát představí své choreografie studentky bakalářského programu Adéla Kašparová a Eva Rezová. Součástí večera bude také promítání studentských tanečních filmů, které vznikly ve spolupráci HAMU a FAMU.

Nová generace tentokrát ve spolupráci studentů HAMU a FAMU

Nová generace tentokrát ve spolupráci studentů HAMU a FAMU

Večer zahájí Adéla Kašparová s choreografií kratšího formátu Havin´ fun, havin´ dance. V anotaci uvádí: „Tanec vnímám jako čistou lásku, čistou radost, poselství štěstí. Pokud to není zábava, není to tanec.“ Choreografka má bohaté zkušenosti se street dance a přístup této komunity k tanci jí byl inspirací pro vytvoření i této choreografie. Snaží se vypíchnout důležitou složku tance, na kterou občas zapomínáme – prostě si užít pohyb.

Dále se mohou  diváci těšit na promítání dvou studentských tanečních filmů. Jedním z nich bude Adieu v choreografii Evy Urbanové, o režii a kameru se v něm postarali Hasan Can Dagli  a Jay Cheng. Druhým uváděným filmem bude Studio od Jana Razimy a Tomáše Kotase.

V závěru večera uvede Eva Rezová svou choreografii Back to Antwerp inspirovanou vlastními zážitky s pobytu na Erasmu v Antverpách. Dynamické pohyby pěti tanečníků na jevišti doplňuje v tomto případě také projekce.

Zdroj: Nová generace

Témata článku

Adéla KašparováEva RezováEva UrbanováJan RazimaNová generace

Divadlo DISK

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: