Nová generace v prosinci

Nová generace v prosinci

Nová generace v prosinci

Projekt Nová generace představí v prosinci dva odlišné večery - v Divadle Disk a v netradičním prostoru Hudební a taneční fakulty Akademie múzických umění v Praze. Nejprve se 10. prosince uskuteční program v divadle, v tradičním čase od 19:30 hodin. Uvedena bude choreografie Lovelogy, jejímž autorem je student prvního ročníku choreografie na HAMU Martin Talaga. Toto dílo je založeno na studii mezilidských vztahů vycházejících z názorů obyčejných lidí, s hudbou Olafura Arnaldse, kterou si tvůrce zvolil. Dále bude na programu ukázka z choreografické dílny Markéty Jandové, která je studentkou třetího ročníku choreografie. Představí zde svou práci Duet/duel, která je založena na spolupráci mezi tanečnicí a výtvarnicí za využití intermediálního vývojového programu nodekit. Jde tak o originální propojení moderní technologie s tanečním a výtvarným uměním. Večer bude završen dílem Na Plechárně, které vytvořil jeden z hlavních členů mezinárodně úspěšného divadelního souboru Tantehorse; physical mime theatre - Radim Vizváry. Jeho představení či interpretace nonverbálního divadla jsou uznávány nejen u nás, ale i v zahraničí. Radim Vizváry je také držitelem několika prestižních ocenění ve svém oboru. V současnosti je doktorandem na katedře pantomimy na HAMU.
O několik dní později, 15. prosince se uskuteční site specific projekt studentů s názvem Zastaveni v prostoru. Od 17:30 hod. oživí vnitřní i vnější prostory Hartigovského a Lichtenštejnského paláce. Tyto nádherné historické budovy v  srdci Prahy skrývají nejrůznější zákoutí, zajímavé prostory a také tajuplná místa, ze kterých dýchá nostalgie těchto původně barokních paláců. Umělci díky pohybu, tanci a performanci poskytnou divákovi neobvyklý pohled na prostor školy, ve které se denně pohybují. Představení slibuje ukázat budovy HAMU v jiném světle, což možná překvapí i ty, kteří je navštěvují po několik let a důvěrně znají.

Nová generace je projekt, který úspěšně funguje již od roku 2007. Je zaměřen na získávání praktických zkušeností studentů choreografie a nonverbálního divadla HAMU s uváděním tanečních představení v kamenných divadlech a v alternativních prostorách a s jejich propagací. Cílem projektu je reprizování děl těchto mladých tvůrců, kteří mají jedinečnou příležitost rozvíjet se a dále pracovat na svých „kusech“ a zároveň seznámit se svou tvorbou širší okruh diváků. Tým Nové generace vytváří produkční zázemí tak, aby umělci, z jejichž představení jsou originální komponované večery Nové generace složeny, se mohli plně soustředit na přípravu a prezentaci svých děl.

Témata článku

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: