Nová generace zítra ve Studiu ALTA

Nová generace

Nová generace

V úterý 16. dubna 2019 se ve Studiu ALTA uskuteční další z večerů studentské tvorby HAMU Nová generace. Představí se opravdu nejmladší generace, jelikož svou práci budou prezentovat studenti prvního ročníku oboru choreografie na HAMU. Nejčerstvější tvorbu také uvede student čtvrtého ročníku Eduard Adam Orszulik ve spolupráci s tanečnicí Barborou Rokoszovou.

Všichni choreografové budou tentokrát řešit otázku lidského bytí. Jan Štrachal se ve své choreografii  zabývá problémem konvenčnosti a stereotypů. Jak moc je žádoucí, abychom vystupovali z řady? Přijímá většinová společnost odlišnosti? Tyto otázky řeší čtyři interpreti v jeho díle nazvaném B.T.(B.)W. Natálie Vacková uvede ženský duet SaMy v sobě, ve kterém se zaobírá podstatou lidské osobnosti. K tvorbě ji mimo jiné inspirovaly obrazy Yuliye Pochynok.

Posledním dílem tohoto večera bude autobiografický duet Eduarda Adama Orszulika a Barbory Rokoszové s názvem SZ2 . O své dosavadní cestě životem přenesené do tance s nadsázkou říkají: „Na všechny životně důležité otázky, na které jste se nejen báli zeptat, ale báli jste se je sami sobě i položit, přineseme odpovědi, které vám změní život.“

Zdroj: Nová generace

Témata článku

Nová generace

Studio ALTA

Tanec

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE

to nejčtenější z tanečních aktualit

Přihlašte se k odběru newsletteru: